До армії прагне кожна друга українка, яка пройшла навчання в спеціальному тренувальному центрі

18:20 11 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з інтернет-мережі «Facebook»

Голова Всеукраїнської організації сприяння Збройним силам України імені гетьмана Сагайдачного «Сагайдаки» Микола Голєв заявив: «Зі сьогоднішнього дня ми всіх жінок, які пройшли вишкіл у нашому центрі, поставимо біля чоловіків в кожній області для того, щоб вони там просували жіночу роботу і нам, чоловікам, «дихали в потилицю».

Половина українських жінок, які пройшли навчання у спеціальному тренувальному центрі, виявили бажання служити у регулярних українських військах. Про це сказав голова Всеукраїнської організації сприяння Збройним силам України імені гетьмана Сагайдачного «Сагайдаки» Микола Голєв на зустрічі громадських організацій із заступником міністра оборони Петром Мехедом.

«Україна – така цікава і надзвичайна країна зі жіночою назвою – дивує й активністю жінок, які згуртувалися під час агресії ворога. Коли координатор наших жінок кинула у Фейсбуці клич, хто бажає з дівчат тренуватися і активно готуватися до захисту України, то записалося більше семи тисяч осіб. Півтори тисячі вже відтренувалися у нашому навчальному центрі. При чому, кожна друга жінка хоче служити у регулярних військах», – сказав Голєв.

За його словами, така «дивна статистика» має стимулювати наших чоловіків. «Бо коли ми опитуємо хлопців (щодо готовності служити у Збройних силах на регулярній основі - ред.), там трохи інше співвідношення. Навіть не хочу називати, щоб за наших чоловіків не було соромно», – пояснив він.

Лідер «Сагайдаків» також повідомив, що пройти військову підготовку зголосилися українки, незважаючи навіть на свій вік.   «Жінки приходили тренуватися різного віку – від 12 і до 67 років. 12 років – це була дівчинка із мамою. Їх батько зараз воює в зоні АТО», – додав він. 

На жінок, які вже пройшли навчання, громадські активісти покладають великі надії. «Зі сьогоднішнього дня ми всіх жінок, які пройшли вишкіл у нашому центрі, поставимо біля чоловіків в кожній області для того, щоб вони там просували жіночу роботу і нам, чоловікам, «дихали в потилицю». Тому ми пропонуємо Генеральному штабу вивчити це питання із жіночим батальйоном», – підсумував, звертаючись до заступника міністра оборони Мехеда, Голєв, якого цитує сьогодні, 11 жовтня, кореспондент агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів