Десант Генпрокуратури на Львівщині стимулює карні справи

12:52 12 грудня 2013 р.

Фото до новини

Адвокати радять громадянам відмовлятися від надання свідчень, а партійним осередкам – установити відеоспостереження.


Відео: Львівський прес-клуб

На Львівщині перебуває велика група працівників Генпрокуратури, яка стимулює процеси порушення кримінальних справ проти євромайданівців. Про це повідомила на засіданні Львівського прес-клубу співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву Ірина Сех, депутат Верховної Ради від ВО «Свобода». 

Щоб захистити потенційних політв'язнів, правозахисник Дмитро Гудима на засіданні Прес-клубу порадив не давати показів, коли особу запрошують у прокуратуру. Це дозволяє закон. Бо слідчий під час допиту намагається вибрати із розповіді свідка чи підозрюваного окремі фрагменти і використати їх для виклику на допит уже наступного свідка. А той, своєю чергою, у показах може сказати щось таке, що використають для кримінальної справи, розповів Дмитро Гудима.

"Хай самі копають. Якщо ні один свідок нічого не захоче говорити, то ніколи ця інформація не зможе бути використана", - наголосив Дмитро Гудима, кандидат юридичних наук. 

Щоб мінімізувати ризики потрапити під прес правоохоронних органів, голова громадської консультативної ради при головному управлінні Міністерства внутрішніх справ у Львівській області Олег Ільків на засіданні Львівського прес-клубу порадив, зокрема, політичним осередкам опозиційних партій терміново навести лад в офісах. Олег Ільків рекомендує впорядкувати документацією, особливо бухгалтерські документи, користуватись ліцензованим програмним забезпеченням, встановити відеоспостереження, фільмувати всі дії правоохоронців-перевіряльників, укласти угоду з адвокатом. "Бо зачепитися можуть за будь-що", - наголосив Олег Ільків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів