Державний кордон України перетнули озброєні російські бойовики на п’яти вантажівках і двох легковиках, – МЗС

13:33 24 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявило в суботу Міністерство закордонних справ.

У сьогоднішній «Заяві МЗС України щодо чергової провокації російської сторони на українсько-російському кордоні» йдеться:

«24 травня близько 4 години ранку військовослужбовцями Державної Прикордонної служби України в районі пункту пропуску «Дібрівка» Донецької області було зафіксовано черговий несанкціонований перетин кордону з боку Російської Федерації п’ятьма вантажними та двома легковими автомобілями, в яких знаходилися озброєні люди. Є всі підстави стверджувати, що, як і попередні порушення кордону з боку Росії, ця провокація відбувалася за безпосереднього сприяння і потурання російських прикордонників.

Попри неодноразові вимоги України до російської сторони припинити провокації на кордоні, а також лицемірні заяви керівників Росії про нібито їх непричетність до підтримки терористичних угруповань у східних областях України, на практиці Кремль продовжує цілеспрямовано втілювати в життя сценарій подальшої дестабілізації ситуації в нашій державі. Його першочерговою задачею є зірвати президентські вибори в Україні 25 травня шляхом залякування, захоплення заручників, вбивств місцевого населення, унеможливлення нормальної роботи виборчих комісій.

Організоване російською владою проникнення на територію України озброєних терористичних формувань є нічим іншим як черговим актом агресії проти нашої держави, цинічним нехтуванням Росією норм та принципів міжнародного права. Звертаємося до всього міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити всіх можливих заходів з тим, щоб зупинити агресора, не дати йому зруйнувати процес демократичного волевиявлення Українського народу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів