Декілька днів тому Україна стояла на порозі широкомасштабного вторгнення Росії, – екс-міністр (відео)

00:50 21 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони Росії

Про це повідомив у неділю радник Президента й колишній керівник МВС Юрій Луценко.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомила в неділю, 20 липня, в інтерв'ю «Кілька днів тому війська Росії могли вторгнутися не лише на Донбас, а й на всю Україну, – Луценко»:

«Цього тижня Москва планувала ввести свої «миротворчі» війська не лише на Донбас, а й на всю територію України. Про це в ефірі ТСН.19:30 сказав радник президента Юрій Луценко.

«Москва провокує нас на оголошення повноцінної війни, до якої ми на сьогоднішній день станом наших Збройних сил не готові. Армія України та Росії має співвідношення 1:10. А по техніці боюся навіть говорити.

Тому Путін викликає нас на повноцінне зіткнення, яке виправдає заплановане давним-давно вторгнення російських військ в Україну. Більше того – усі спецслужби України говорять про те, що декілька днів тому ми стояли на порозі широкомасштабного вторгнення.

Причому не тільки в Східній, а по всій території України. Навіть біля Чернігівської та Сумської областей стоять контингенти російських військ, які перефарбовані в біле і написано «МС» («Миротворчі сили»). Вони були готові до цього», – наголосив Луценко.

Радник глави держави переконаний, що дипломатичні відносини з Росією поки не варто розривати. Водночас Луценко зазначив, що в збройному конфлікті на Донбасі «із Росією може бути лише один компроміс – вони можуть забрати своїх вояків додому, решта – не підлягає жодним перемовинам».

Радник президента також повідомив, що в ході АТО на Сході стався переломний момент – терористів удалося розділити на три групи та оточити їх. Також українські військові значно посилили контроль на кордоні з Росією.

Тим часом Кремль продовжує стягувати свої війська до кордону з Україною».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін продовжує стягувати до державного кордону України танки та артилерію – про це повідомила в неділю Держприкордонслужба.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів