ДАІ блокує автобуси зі Львова до Києва

19:34 11 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varta.com.ua

Сьогодні одному із перевізників зателефонував співробітник Дорожньої автоінспекції й повідомив, що виїзд його транспорту до столиці скасовано.

На прохання перевізника пояснити причину заборони виїзду відповіді не було. Один із пасажирів автобуса, Андрій, розповідає: «Автобус мав виїхати сьогодні, 11 січня, о 22.00 від Храму Св. Володимира та Ольги. Однак, мені подзвонив організатор і сказав, що поїздка скасовується ДАІвцями Львова. На моє запитання, коли я зможу поїхати наступного разу – мені відповіли, що не знають».

П повідомляючи про це сьогодні, 11 січня,інтернет-видання «JeyNews» нагадує, що, згідно зі статтею №3 Закону України про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні, «свобода пересування – це право громадянина України, вільно та безперешкодно за своїм бажанням пересуватися територією України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень, які встановлюються законом». 

На прохання прокоментувати ситуацію юрист відповів, що заборона виїзду є безпідставною: «Цим законом також передбачений перелік випадків, коли пересування може бути обмеженим. Однак, жодної із зазначених підстав обмеження у цій ситуації немає. Тобто, перешкоджання виїзду автобусів до Києва є незаконним». 

Своєю чергою, на сторінці Львівського Євромайдану в мережі «Facebook» пишуть у суботу:

«На львівських перевізників вчергове тиснуть. Принаймі про це мені сказав один із активістів, які організовують проїздки на майдан.

Передісторія така: в одній із львівських церков вже неодноразово збирали людей і організували транспорт на Київ, зокрема поїздка була на різдвяні свята. Записували охочих і на цю неділю – якраз і віче буде.

Проте сьогодні за чотири години до виїзду до моїх рідних, які зголосились їхати, подзвонили і повідомили, що поїздки не буде – бо на перевізників тиснуть і всі як один відмовляються їхати на Київ.

Чи має хтось підтвердження інформації про подібний тиск? Чи дійсно янучари і місцеві хруні знову осміліли???».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів