«Чорний батальйон» відбив село поблизу Горлівки (відео)

23:24 27 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

За словами бійця з позивним «Шешарик», останнім часом терористи не намагаються підходити близько до позицій Збройних Сил України, тому що несуть втрати.

На місцевій дузі воюють дуже досвідчені бійці. Під Горлівкою Донецької області позиції утримують військовослужбовці, які пройшли Іловайськ і Дебальцеве, а також зупиняли танковий прорив під Санжарівкою.

Колишніх будівельників і шахтарів називають «Чорним батальйоном». Район, який утримує батальйон, є одним із найвужчих місць так званої Горлівської дуги – ворог там дуже близько.

Кулі від малого до великого калібру залітають на позиції військових щодня і вдень, і вночі. Усі будинки довкола розбиті, а поля в урвищах від мін та снарядів. Через постійні обстріли бойовиками більшість місцевих кинули помешкання й виїхали з лінії зіткнення. 

Околицю тутешнього села наші солдати взяли вночі прямо під носом бойовиків кілька місяців тому. Про цю операцію військові не вихвалялися. Відтоді ворог ніяк не заспокоїться й постійно ходить в атаки. 

Останній бій два дні тому тривав понад п'ять годин. Найманці отримали добрячу порцію свинцю й запросили перемир'я, аби забрати тіла. За словами бійця з позивним «Шешарик», останнім часом терористи не намагаються підходити близько до позицій Збройних Сил України, тому що несуть втрати.

За даними самих бойовиків, які вдалось перехопити, «ДНРівці» недорахувались близько 20 своїх. Наразі у підрозділі воюють хлопці віком від 18 до 62 років. Вони пройшли через горнило війни. Саме тому ворог називає їх «Чорним батальйоном».

Тим часом під Зайцевим бойовики стріляли з крупнокаліберних мінометів. Крім того, проросійські сили несподівано вийшли з Широкиного. Останнє в Україні пояснюють як розчаруванням найманців у «ДНР», так і тактичним маневром, покликаним виманити українські війська і завдати їм підступного удару.

Про це повідомили сьогодні, 27 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів