Чому Socis у Львові води у рот набрав: промах чи сенсація?

21:09 22 листопада 2020 р.

Фото до новини

Уже минуло більше години після закінчення виборчого процесу у Львові, а третя компанія, яка бралася проводити екзитпол, - ТОВ "Социс" - досі не оприлюднила їхні результати.

Нагадаємо, що "Социс" провів 29 жовтня – 10 листопада ц.р. телефонне опитування (САТІ) з використанням планшетів (1000 респондентів) та анкетне опитування F2F (1000 респондентів). Загалом було опитано 2000 респондентів, пише DailyLviv.

Результати другого туру остаточно залежатимуть від явки виборців та мобілізації кандидатами власного електорату. Серед тих, хто точно піде голосувати 44,5 % підтримують Олега Синютку і 42,9 % – Андрія Садового. А серед тих хто точно піде на вибори та визначився зі своїм вибором результат буде  51 % на 49 % на користь Олега Синютки. Якщо явка біде високою і прийдуть на вибори і ті, хто допускає що візьме участь у виборах то співвідношення становитиме вже 49,8 проти 50,2 відповідно.

За твердженням zaxid.net, партійний партнер і політтехнолог Петра Порошенка Ігор Гринів є співзасновником і фактичним керівником соціологічної компанії Socis, а його молодший брат Юрій Гринів балотується у списку «Європейської солідарності» до Львівської міськради.

Нагадаємо, що у Львові, за даними двох екзитполів, на виборах голови Львівської ОТГ впевнено перемагає чинний мер Львова Андрій Садовий.

За даними екзит-полу, проведеного Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера, Андрій Садовий отримав 62,8% голосів виборців, а його опонент Олег Синютка – 37,2%. Гранична похибка опитування – 1.21%, загалом опитали понад 9000 львів'ян на 60 дільницях.

Львівська соціологічна агенція Fama також зробила екзит-пол на замовлення ZAXID.NET. За даними соціологів, за Андрія Садового проголосувало 62,3% виборців, а Олега Синютку підтримало 37,7% виборців. Похибка дослідження –1,5%.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів