Частину українців до 25 років звільнять від мобілізації

10:53 9 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Верховна Рада остаточно підтримала звільнення частини українців віком до 25 років від мобілізації.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк, пише DailyLviv.com.

Законодавча ініціатива № 11379-д була підтримана 311 голосами депутатів.

Законопроєкт 11379-д розроблено з метою надати відстрочку від мобілізації військовозобов'язаним до 25-річного віку, які раніше мали статус обмежено придатних за станом здоров'я (і після червня 2024 року були визнані придатними до служби).

А також щоб вирішити питання звільнення зі служби мобілізованих з-поміж тих, хто стояв на військовому обліку військовозобов'язаних як визнані непридатними до служби у мирний час, обмежено придатними у воєнний час і не досягли 25 років.

Читайте також: ЗСУ уточнили правила мобілізації деяких категорій українців

Сьогодні парламент підтримав зміни до закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. "За" віддали свої голоси 311 народних депутатів. До розділу VII додали пункт 4, згідно з яким військовозобов'язані, які до 4 травня стояли на обліку як такі, які за станом здоров'я визнані непридатними до служби у мирний час, обмежено придатними у воєнний час, - не підлягають мобілізації до досягнення 25-річного віку.

Такі особи під час воєнного стану можуть бути призвані за їх згодою.

Читайте також: Кого не мають права мобілізувати до ЗСУ. Перелік

Водночас вчора профільний комітет прибрав с проєкту норму про можливість звільнити у запас тих, кого встигли мобілізувати, прибрали із закону. Очікується, що для цього підготовлять окремий закон з окремим механізмом та термінами, щоб не постраждала боєздатність армії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів