Буданов розчарував, бо підтримав кремлівську версію смерті Навального

17:56 25 лютого 2024 р.

Фото до новини

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що, за даними розвідки, російський опозиціонер Олексій Навальний дійсно помер природною смертю, як про це заявляли в РФ.

Про це повідомляє DW, пише DailyLviv.com.

За даними, які озвучив начальник головного управління розвідки міністерства оборони (ГУР МО) України Кирил Буданов, російський опозиціонер Олексій Навальний помер природною смертю - від тромбу. Про це Буданов заявив у неділю, 25 лютого, на полях форуму "Україна. Рік 2024".

"Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, - він реально загинув від тромбу. І це більш-менш підтверджено. Це те, що ми знаємо, це взято не з інтернету", - цитує Буданова агенція "Укрінформ".

Теза Буданова збігається з версією, яку невдовзі після смерті опозиціонера повідомив телеканал RT з посиланням на "джерела".

Нагадаємо, Олексій Навальний помер 16 лютогоу колонії "Полярний вовк" у селищі міського типу Харп Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Російська влада заявила, що Навальному стало погано після прогулянки, а медики не змогли його реанімувати та констатували смерть.

Тіло Навального його матері Людмилі Навальній видали лише на дев’ятий день після смерті. До цього матері Навального погрожували й висували ультиматуми, щоб вона погодилася провести таємний похорон. Інакше слідчі попереджали, що тіло сина не віддадуть і поховають його у колонії.

Цього ж дня на різних акціях у Росії затримали щонайменше 49 людей, більшість із яких вийшли вшанувати його пам'ять.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів