Британські експерти нарахували чотири сценарії військового вторгнення Росії в Україну

20:40 8 квітня 2014 р.

Фото до новини

Аналітики Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень дійшли висновку: «Травень стане критичним періодом для дій Росії в Україні».

Як повідомляє журналіст французької газети «Le Figaro» Ален Барлюе», на думку британських експертів з Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), травень стане критичним періодом для дій Росії в Україні. Ґрунтуючись на багатьох факторах, цей аналітичний центр пропонує чотири сценарії можливого російського вторгнення.

За даними RUSI, Росія зосередила вздовж північного кордону України від Києва до Харкова чотири військові групи загальною чисельністю 50 тис. осіб. Перший запропонований аналітиками сценарій передбачає коротку демонстрацію сили з метою змусити Україну і світове співтовариство сприйняти втрату Криму як доконаний факт, йдеться в статті.

Другий сценарій передбачає дії російських сил на Південному Сході України для розпалювання заворушень. Вони стануть приводом для відкриття коридору між Кримом і Донецьком, який буде де-факто анексовано.

Третій сценарій, розширення попереднього, дозволить проросійському руху призвести до розколу країни навпіл, і російськомовні Південь і Схід увійдуть до складу утворення, порівнянного з боснійською Республікою Сербською. Згідно з четвертим сценарієм російські війська вчинять стратегічний маневр для створення коридору, що з'єднує Придністров'я і Крим».

Відтак Барлюе цитує застереження "RUSI": «Ця дуга, що окреслить «нову російську територію», змінить карту Чорного моря і стане дуже серйозним викликом для європейського ладу».

Як інформував «Щоденний Львів» у повідомленні «Росія готує другий етап окупації України, – МЗС», міністерство закордонних справ заявило у вівторок, що загострення ситуації в окремих містах сходу і півдня нашої країни інспіроване ззовні та викликане підривною діяльністю Кремля.

Натомість розвідка США зауважила беззаперечні докази стягування військ Росії до кордону України. Посол США в ОБСЄ Деніел Баєр заявив, що поблизу нього дислоковані десятки тисяч солдатів.

Своєю чергою, екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов прогнозує вторгнення військ Росії після застосування в Україні сили щодо її диверсантів, конкретизуючи: «Сепаратисти направлять свої загони на українсько-російський кордон, спробують роззброїти українських прикордонників і відкрити пункти пропуску з Росією. Через ці пункти хлинуть додаткові орди професійних спецназівців, тисячі яких вже проникли на територію України в попередні тижні".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів