Більшість переселенців не визначилася із вибором у Верховну Раду

13:31 3 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

«Більшість переселенців, із якими я спілкуються, ще не визначилися із вибором, але більшість людей вважають, що ті, хто вже був у парламенті, повинні відійти»,- сказала вчора, 2 жовтня, під час круглого столу у Львівському прес-клубі, присвяченому проблемам реалізації переселенцями своїх виборчих прав, голова ГО «Кримська хвиля» Оксана Новікова.

«Коли мова заходить про вибори, я намагаюся людям пояснити: відкрийте очі, почніть аналізувати та порівнювати. Не настільки суттєво – за кого переселенці будуть голосувати, головне щоб це був свідомий, обдуманий вибір. Робити вибір за критерієм «хтось красивий – хтось не красивий» - зараз не варіант. Повинні прийти нові сили у парламент, можливо не тому, що вони такі хороші, а тому що вони інші. Більшість переселенців, із якими я спілкуються, ще не визначилися із вибором, але більшість людей вважають, що ті, хто вже був у парламенті повинні відійти. Люди налаштовані голосувати за тих хто ще не надто заплямований.
Усі, хто переїхав, прекрасно усвідомлюють значення виборів, вагу голосу та важливість політичної участі. Саме тому вони переїхали, більшість переїхали свідомо, вважає Оксана Новікова.
«Я малі надії покладаю на політичні партії. Я більше вірю в громадські організації. Саме вони можуть якісно змінити ставлення людей і їхній менталітет. Проте, це треба робити ненав’язливо. Людям просто потрібно донести інформацію і дати їм можливість подумати, проаналізувати та зробити вибір. Еволюційно ми цю системо не зламаємо. Бюрократичний апарат потрібно, як мінімум, на 50% оновити, а згодом і скоротити. Усі ці розмови, що варіант Грузії нам не підходить маячня. Усі пройшли шокову терапію. У нас це також можна реалізувати, було би бажання»,- сказала Оксана Новікова.

Підготував Захар Чорняк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів