Білоруси фінансуватимуть усю російську армію на своїй території

15:57 28 червня 2023 р.

Фото до новини

В тому числі, вочевидь, і терористів з ПВК "Вагнер".

У Білорусі депутати парламенту ратифікували угоду між Республікою Білорусь та Російською Федерацією про створення та функціонування навчально-бойових центрів спільної підготовки військовослужбовців збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації. Документ подав міністр оборони РБ Віктор Хренін, передає кореспондент БЕЛТА. Про це пише Dailylviv.com.

За його словами, угодою передбачено всебічне безоплатне забезпечення стороною, що приймає, військового контингенту направляючої сторони під час підготовки у навчально-бойових центрах.  

"Так, сторона, яка приймає, безоплатно забезпечує військовий контингент направляючої сторони нерухомим майном в обсязі, необхідному для його функціонування у складі навчально-бойового центру", - зазначив міністр. Віктор Хренін уточнив, що створення навчально-бойових центрів не спричинить створення нових штатних структур у збройних силах Білорусі та Росії.

Сторони нібито домовилися, що особовий склад військового контингенту направляючої сторони зобов'язаний поважати суверенітет та дотримуватись вимог законодавства приймаючої сторони та утримуватися від будь-яких дій, несумісних з положеннями цієї угоди. Ратифікація угоди не спричинить Білорусі фінансових, економічних та політичних негативних наслідків, уточнив парламентар.

Угода про створення та функціонування навчально-бойових центрів спільної підготовки військовослужбовців збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації підписана 28 березня 2023 року у Мінську на підставі указу президента Республіки Білорусь від 31 жовтня 2022 року №387 "Про проект міжнародного договору", що регулює створення та функціонування навчально-бойових центрів спільної підготовки військовослужбовців збройних сил Білорусі та Росії на базі військових частин збройних сил сторін.

Російським військам має стати дуже некомфортно в Білорусі

У Білорусі за 200 км від України вже будують табори для вагнерівців – ЗМІ

Розміщення ядерної зброї у Білорусі посилює вимогу України для швидкого вступу в НАТО - генсек

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів