«Беркут» катував 17-річного червоноградця Михайла Нискогуза, якому ще й загрожує до 12 років тюрми

23:58 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олена Білозерська

Про це повідомила нардеп і голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех.

Сьогодні в Солом’янському суді Києва відпустили на поруки народних депутатів-свободівців Ірини Сех та Андрія Міщенка 17-річного активіста спротиву з Червонограда Михайла Нискогуза, якого 21 січня 2014 року схопили «беркутівці». Дослівно ж Ірина Сех розповіла про це так:

«Разом із колегою нардепом Андрієм Міщенком повернулися з Солом'янського суду Києва, де приймалося рішення про запобіжний захід щодо 17-річного Михайла Нискогуза. Це внук відомого на Львівщині священика, великого патріота та духовного авторитета отця Михайла Нискогуза. На щастя, поверталися з суду вже з Михайлом – його відпустили під домашній арешт.

Хлопця звинувачують за частиною 2 статті 294 Кримінального кодексу, відтак йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Водночас адвокати Михайла звернулися із заявою про злочин – застосування тортур – щодо юнака з боку міліції.

Поки що ходять на свободі його мучителі, які жорстоко катували хлопця, -  «доблесні беркутівці. Кількома словами не передати, яких тортур він зазнав.

Роздягли, поламали пальці, зламали руку, завдавали ран ножем… Коли били, змушували співати гімн, ще й примовляли: «Ну, де твій Бандера, чого не прийде і не врятує тебе?»…

Потім була лікарня, і зовсім випадково близьким стало відомо, що Михайлом там з важкими травмами та під звинуваченням в кримінальному злочині. Михайлові допомагають хороші адвокати, вони подали заяву про злочин «беркутівців» проти Нискогуза-молодшого. Ми будемо звертатися до міжнародних правозахисних організацій про застосування владою тортур проти мирних людей. Я не подарую їм знущання над 17-річним напівсиротою, який кілька місяців тому втратив маму, який виховувався в побожній патріотичній родині і якого виховали справжнім патріотом».

Про це пінформує сьогодні, 22 січня, прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода». Натомість «свободівець» Олександр Аронець повідомив у «Facebook»:

«Прошу максимального поширення! Кілька годин тому суд відпустив під домашній арешт 17-річного Михайла Нискогуза, якого затримали на Грушевського. Те, що він розповів, кинуло мене в холодний піт. Каже, що його схопив харківський «Беркут», за рапортом майора Василенка. Роздягли до гола, через стрій гнали і били, примушували співати на снігу Гімн. А також запихали ніж в анальний отвір і різали».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів