Батальйон Національної гвардії «Дніпро» згорнув псевдореферендум у Красноармійську (відео)

18:11 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Його бійці також узяли в неділю під охорону тамтешню міськраду.


Відео: Алік

У Красноармійськ увійшли сьогодні, 11 травня, військові батальйону «Дніпро» Національної гвардії й взяли під охорону Красноармійську міськраду і міськвідділ міліції. Як повідомляє в неділю місцеве видання «06239», на вході до міськвідділу виставлено охорону зі шести бійців, озброєних АК 74, АКСУ, АКС 74 У.

Міськвідділ міліції блокований броньованими автомобілями Приватбанку, входи і виходи заблоковані кулеметними точками. Організатори референдуму згорнули практично всі виборчі дільниці.

Кажуть, що їм це довелося зробити під тиском військових Нацгвардії, бійцями якої захоплені бюлетені й списки виборців. На площі Шибанкова залишаються близько 100 прихильників ДНР, які говорять, що будуть відстоювати свої «ідеали» до кінця й  очікують підкріплення.

Своєю чергою, заступник глави Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан повідомив, як передає на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» журналіст Юрій Бутусов, що добровольчий батальйон МВС України «Дніпро», батальйон Територіальної оборони Дніпропетровської області та загони оперативного командування «Південь», 11 травня приступають до патрулювання території Красноармійського, Добропільського , Великоновосілківського , Олександрівського районів Донеччини – для боротьби з масовими пограбуваннями, вбивствами і викраданнями людей.

Введення батальйону, за словами Корбана, здійснили «на прохання жителів Донецької області, зважаючи на втечу та ухиляння від виконання службових обов'язків деякими чиновниками місцевої влади та правоохоронних органів». «Мета операції – підтримка правопорядку, нейтралізація мародерів, бандитів, кримінальних елементів. Прохання до донеччан сприяти патріотам Дніпропетровщини», – зазначив Корбан. 

Як інформував «Щоденний Львів», на Донбасі розпочалася сьогодні чергова активна фаза антитерористичної операції, в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський заявив у неділю, що в Краматорську, Красному Лимані й Слов'янську вона – вже на фінальній стадії, у Краснолиманському районі Донеччини не до «кримського» псевдореферендуму – там бої, Національна гвардія перешкоджає проведенню незаконного псевдореферендуму на Луганщині, у неділю також було знищено низку блокпостів терористів на Донеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів