Національна гвардія перешкоджає проведенню незаконного псевдореферендуму на Луганщині

13:00 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це повідомляють у неділю його організатори.

Сайт новин Луганська «0642.ua» інформує сьогодні, 11 травня, в повідомленні «У три району Луганської області бюлетені не доставлені»:

«Жителі північних районів Луганської області досі не можуть взяти участі в референдумі про статус території , так як бюлетені в ці райони досі не доставлені. Як повідомив прес- секретар «ЦВК» Василь Нікітін, в Старобільському, Сватівському й Троїцькому районах БТРи і Нацгвардія заблокували дороги.

Він зазначив, що людям , які везуть бюлетені, загрожують аж до розстрілу й не пропускають їх. Також Нікітін зазначив , що ЦВК зробить усе можливе, щоб жителі північних районів могли взяти участь у референдумі.  Він повідомив , що бюлетені намагаються доставити обхідними шляхами».

Натомість інтернет-видання «CXID.info» повідомляє в неділю: «Сьогодні, 11 травня, в двох населених пунктах Луганської області референдум не почався. Про це кореспонденту CXID.info повідомили в прес-центрі штабу «Об'єднаної армії Південно-Сходу».  «У Сватове Національна гвардія не пропускає машину з бюлетенями, а в Троїцьку БТР перекрив дорогу і теж не пропускає наші машини. Наші машини з охороною намагаються прорватися, щоб люди змогли проголосувати» – розповіли в прес-центрі».

Своєю чергою, «Радіо Свобода» інформує сьогодні, 11 травня, в повідомленні «На півночі Луганщини «референдуму» немає, – керівник ОДА»:

«Референдум» про незалежність «Луганської народної республіки» відбувається не на всій території Луганської області. Про це «Радіо Свобода» повідомила виконувач обов’язків голови Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна.

За її словами, сьогодні вона об’їжджає північні райони області. «Якщо взяти Сватове, Марківку, Білокуракине, Новопсков, тут «референдум» не відбувається. Так, протягом тижня сюди приїздили озброєні люди, намагалися залякати місцеве населення, але сьогодні тут «референдум» не проводиться», – розповіла Ірина Веригіна.

Вона також заперечила масову явку людей на дільниці в Луганській області, посилаючись на дані від правоохоронців та представників органів місцевого самоврядування.

Ірина Веригіна додала, що в деяких містах Луганщини «референдум» організовувався «під дулами автоматів». «Про яке волевиявлення ми можемо говорити за таких умов?», – сказала керівник ОДА, зазначивши, що «референдум» в Луганській області є незаконним. 

Північні райони Луганської області, де живе значна частина українськомовного населення, належать до Слобожанщини».

Як інформував «Щоденний Львів», на Донбасі розпочалася сьогодні чергова активна фаза антитерористичної операції, в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський заявив у неділю в Краматорську, Красному Лимані й Слов'янську АТО на фінальній стадії, у Краснолиманському районі Донеччини не до «кримського» псевдореферендуму – там бої.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів