Батальйон «Донбас» контролює п’ять районів Донеччини (відео)

18:10 23 травня 2014 р.

Батальйону територіальної охорони «Донбас»

Батальйону територіальної охорони «Донбас»
Фото: sprotyv.info

Про це повідомляється у п’ятницю на сторінці його командира Семена Семенченка у «Facebook».


Відео: «Телеканал новин «24»

На сторінці командира командира батальйону територіальної охорони «Донбас» Семена Семенченка в інтернет-мережі «Facebook» повідомляється сьогодні, 23 травня:

««Як тільки батальйон «Донбас» подав надію на звільнення все нових районів Донецької області сталося поки незрозуміле. Хоча пояснення все-таки є.

«Донбас» зрадили і інформація про їх пересування стала відома терористам. В районі с. Карлівка Донецької області батальйон «Донбас» потрапив у засідку і прийняв бій. Проти батальйону працювали автоматники, снайпери і РПГ.

У результаті боїв є поранені (дані уточнюються). У лікарні одного з сусідніх міст знаходяться 2 людини, 2 – доставлені з блокпоста до лікарні, з них один в операційній хірургії, другий – в травматології.

Біля лікарні з пораненими виставлена охорона. Інші поранені чекають евакуації. 

В даний момент зв'язку з бійцями заблокованими в Карлівці немає. Про подальший розвиток ситуації ми повідомимо коли відновимо зв'язок з представниками «Донбасу», які перебувають в епіцентрі ранкового конфлікту і отримаємо більш чітку інформацію. На жаль,у батальйоні не обійшовся без втрат. Частина бійців «Донбасу» потрапили в полон, або були вбиті. Поранено близько двадцяти бійців батальйону».

Водночас на сторінці командира командира батальйону територіальної охорони «Донбас» Семена Семенченка в інтернет-мережі «Facebook» повідомляється:

«Станом на 22 травня взяті під контроль батальйону «Донбас» будівлі окружних виборчкомів у Великоновосілківському, Добропільському, Олександрівському, Володарському та Красноармійському районі. Ми робимо це з метою недопущення терактів і провокацій на комісіях, тиску на членів окружних та дільничних комісій, для запобігання викрадень виборчих бюлетенів з дільниць.

Зараз наше завдання – забезпечення виборів у цих районах максимально безпечно для їх мешканців. Завдяки діям, спрямованим на захист Донецької області та забезпечення правопорядку в регіоні і спокою громадян Донбасу, все більше районів стають дійсно безпечними.

Що стосується роботи окружних і дільничних виборчих комісій – вони йдуть практично без збоїв. Дільничні комісії вже повністю сформовані і працюють.

Ними вже отримано реєстр виборців, бюлетені та печатки. Комісії укомплектовані всією основною технікою, необхідною для її функціонування.

Бійцям «Донбасу» вдалося налагодити партнерські, дружні відносини з місцевими жителями і заслужити їх довіру.

Для довідки: Довгий час існувало неофіційну думку, що батальйон «Донбас» формувався завдяки підтримці Правого Сектора і є його структурним підрозділом. Ми спростовуємо цю інформацію.

Батальйон «Донбас» – добровольчі незалежне об’єднання, що складається з патріотично налаштованих мешканців Донецької області, хоча до складу входить навіть кілька представників інших міст України. Станом на сьогодні, до складу «Донбасу» входить 120 осіб.

Командує батальйоном Семен Семенченко, який три тижні тому і створив «Донбас». Ще раз акцентуємо вашу увагу на тому, що «Донбас» веде свою взаємодію та координацію з Правим Сектором рівно на тих же умовах, що і з іншими силовими структурами, діяльність яких спрямована на збереження територіальної цілісності України і оборону Донецької області».

Натомість тимчасовий сайт Донецької ОДА повідомляє в п’ятницю: «У Ясинуватському районі (с .Карловка) сьогодні пройшов бій між ополченцями і спецбатальйоном «Донбас». За попередніми даними департаменту охорони здоров'я ОДА, 1 людина загинула, 9 – поранені».

Як повідомляв «Щоденний Львів», батальйону «Донбас» довелося сьогодні прориватмся з оточення, натомість батальйон «Україна» звільнив від терористів виконком Тореза, тим часом Управління преси та інформації Міноборони повідомляє в п’ятницю, що українська армія стискає кільце довкола терористів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів