Барикади на розі вулиць Лютеранської і Банкової розбирали "комунальники у чорному"

06:37 10 грудня 2013 р.

Фото до новини

Під час знесення барикад на Лютеранській, за повідомленням Hromadske.tv, провокаторами був застосований сльозогінний газ убік силовиків.

Внаслідок звільнення рогу вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждало двоє правоохоронців – співробітники внутрішніх військ та "Беркуту". Про це повідомив присутній на місці події начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Ігор Плахута, передає "Українська правда".

"Співробітник "Беркуту" отруївся газом, який проти нього застосували мітингувальники. Один військовослужбовець постраждав в утиснені. Діагноз йому встановлять пізніше", - заявив він.

Плахута зазначив, що для розчищення вулиць, прилеглих до адміністрації президента, залучили близько 400 військовслужбовців внутрішніх військ та "Беркута". Затриманих, за його інформацією, немає.

Плахута також повідомив, що люди в чорному, які розбирали барикади, це були комунальники. 

Невідомі люди розібрали блокпост опозиції на розі вулиць Лютеранської і Банкової у той час, поки силовики відтісняли мітингувальників, передає Радіо "Свобода". За даними присутніх на місці події журналістів, барикади руйнували молоді люди у цивільному, яких на місце протесту безперешкодно пропустили присутні там правоохоронці.

Як уточнює кореспондент NEWSru.ua, на вулиці Лютеранській з’явилася велика кількість молодиків спортивної зовнішності якраз після зачищення барикади "УДАРівців" на Шовковичній. Під час знесення барикад на Лютеранській, за повідомленням Hromadske.tv, провокаторами був застосований сльозогінний газ в бік силовиків.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів