Азаров заявив, що влада «готова на компроміс»

11:00 23 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Однак прем’єр вважає, що тільки «деякі домовленості можливі».

В інтерв’ю «ВВС», опублікованому на його сайті сьогодні, 23 січня, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що українська влада готова на компроміс з опозицією. Дослівно він ж сказав: «Ми готові на компроміс, на домовленості, думаю, це можливо».

Але, за словами Азарова, опозиція має відмовитися від мови ультиматумів та разом з владою взяти на себе відповідальність за уникнення громадянської війни і кровопролиття. Прем’єр заявив із цього приводу: «Зустріч (лідерів опозиції з президентом. – Ред.) пройшла добре. Деякі домовленості можливі. Лідери опозиції мають відмовитися від мови ультиматумів. Їм варто бути скромнішими. Ми знаємо рівень їхньої підтримки. У нас демократично обраний президент, багато людей підтримують президента. Тому варто бути реалістичними».

А відповідаючи на запитання про вбивство щонайменше двох демонстрантів з вогнепальної зброї, прем'єр-міністр сказав, що це не могла зробити міліція, оскільки вона не мала вогнепальної зброї. Азаров припускає, що це могли зробити провокатори, зацікавлені в ескалації конфлікту.

Дослівно він ж сказав: «Попереднє розслідування показало, що постріли були зроблені згори, з даху. Міліції там не було, це можна перевірити. Але хто там був? Можна припустити, що це були провокатори, хтось з екстремістів, яким потрібен був привід для нового загострення ситуації».

Прем’єр додав, що «потрібно провести розслідування цих випадків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів