Автономію Лугандону визнають після припинення вогню, перекриття кордону й звільнення заручників? (відео)

23:42 7 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: natalin76.uol.ua

Президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції за підсумками його участі у 51-й Мюнхенській конференції безпеки, що, «на його переконання, лише після повного припинення вогню, перекриття кордону та звільнення заручників може розпочатися політичний процес в рамках закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».


Відео: «112 Україна»

У прес-службі Президента України інформують сьогодні, 7 лютого, в повідомленні «Україна залишається твердим прихильником миру, – Глава держави»:

«Україна була, є і залишається твердим прихильником миру», – заявив Президент Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками його участі у 51-й Мюнхенській конференції безпеки. Глава держави наголосив, що основою врегулювання ситуації на Донбасі є Мінський протокол від 5 вересня  та Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року.

«Ми залишаємося прихильниками цих документів і готові в будь-який момент проголосити повне припинення вогню», – сказав Президент. Він наголосив, що готовий до такого кроку задля уникнення подальшого зростання кількості загиблих від обстрілів бойовиків.

«Ми маємо в цьому повну підтримку з боку Канцлера ФРН та Президента Франції», – констатував Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що сьогодні ці  консультації було продовжено – відбулася координаційна робота і на завтра заплановано проведення телефонної розмови в Нормандському форматі. «Там ми продовжимо обговорення гострих питань щодо деескалації ситуації», – повідомив Президент.

Він також підкреслив, що для України є принципово важливим виконання всіх пунктів Мінських домовленостей. «Маємо забезпечити, щоб Мінські домовленості були реалізовані в повному обсязі», – сказав Президент.

На його переконання, лише після повного припинення вогню, перекриття кордону та звільнення заручників може розпочатися політичний процес в рамках закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Як інформував «Щоденний Львів», Президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що його та канцлера Німеччини Ангели Меркель «мирний план» передбачє створення на Донбасі демілітаризованої зони від 50 до 70 кілометрів, а також закликав до «вельми широкої» автономії для східних регіонів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів