Аеропорт Донецька віддадуть лише взамін за Оленівку, Докучаєвськ, Старобешеве, Амвросіївку й Новоазовськ

18:42 4 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Про це заявив заступник командира Добровольчого українського корпусу Валентин Манько.

«Не дивлячись на підписані в Мінську домовленості про режим припинення вогню, терористи продовжують вести бої за донецький аеропорт, намагаючись взяти під свій контроль летовище», – заявив сьогодні, 4 жовтня, заступник командира Добровольчого українського корпусу Валентин Манько.

«Боротьба за Донецький аеропорт йде тому, що бойовики досі не звільнили території на південний схід від Донецька. Мінськими угодами вони повинні були це зробити», – зазначив також Манько.

«Скажу прямо: ми не відступимо з аеропорту доти, поки сепаратисти не віддадуть нам Оленівку, Докучаєвськ, Старобешеве, Амвросіївку і так далі, аж до Новоазовська. Саме тому є сенс утримувати аеропорт. Що значить віддадуть? Тобто знімуть свої укріплення і підуть за лінію, позначену Мінськими угодами», – додає захисник донецького аеропорту. Інтернет-видання «Преса України», яке передає його повідомлення в суботу, також нагадує:

Українські військові утримують донецьке летовище з кінця травня, після того, як з відти було вибито загони терористів. З тих пір летовище знаходиться під постійним обстрілом, терористи не припиняють спроб взяти аеропорт під свій контроль. Окрім цього в ряді західних ЗМІ заявили, що взяття терористами летовища, може стати тим фактом, що призведе до введення нових санкцій проти РФ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів