9 січня спробують безстроково заблокувати АП

18:30 23 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Однак намети збираються встановити біля Адміністрації Президента ще 31 грудня.

Координатор Громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк анонсував на своїй сторінці у мережі «Facebook», що мітингувальники встановлять 31 грудня намети біля будівлі Адміністрації Президента, а з 9 січня 2014 року почнуть її безстрокове блокування. Дослівно ж він повідомив із цього приводу:

«План дій на найближчий час: 26 грудня – попереджувальна операція «Автоколапс» з 8:00 до 18:00 блокування автомобілями урядового кварталу. 31 грудня – збір на Майдані Незалежності, похід до Адміністрації президента для встановлення там новорічних та різдвяних наметів. 9 січня розпочнеться безстрокове блокування Адміністрації президента з вимогою відставки Віктора Януковича».

А починаючи з четверга, 26 грудня, кожен робочий день о 8:00 активісти ініціативи «Автофронт» і громадського руху «Спільна справа» на сотнях автомобілів будуть з'їжджатися до урядового кварталу (вулиці Грушевського, Банкова, Інститутська, Шовковична, Лютеранська, Круглоуніверситетська), де перебуватимуть до 18:00. За задумом організаторів, акція повинна паралізувати рух у цьому районі.

Натомість у ДАІ попередили: «Масовий виїзд у центральні частини міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі та може паралізувати подальше пересування всього транспорту. Тому нагадуємо ініціаторам подібних закликів, що на підставі ст. 10 Закону України «Про міліцію», з метою виявлення, запобігання і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень, міліція відповідно до своїх завдань зобов'язана вживати профілактичних заходів, виявляти причини і умови, які сприяють здійсненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходи щодо їх усунення. Нагадуємо, що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення відповідно до ст. 279 КК України, тягне за собою кримінальну відповідальність і карається штрафом до п'ятиесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до двох років, або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років», - підкреслили в ДАІ».

У ДАІ також попередили, що «за порушення вимог п. 32. 1. ПДР передбачено відповідальність згідно зі статтею 125 КУпАП. Мова йде про те, що заборонено рух колон у складі більш ніж п'яти механічних транспортних засобів без погодження з Державтоінспекцією». Про це повідомляє в понеділок «Дзеркало тижня. Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади, а МВС складає списки євромайданівців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів