62% жителів Нідерландів бояться нападу Росії

19:29 26 січня 2024 р.

Фото до новини

62 відсотки жителів Нідерландів бояться, що Росія нападе на їхню країну,

Про це йдеться в опитуванні, опублікованому в п’ятницю, 26 січня, на сайті RTL Nieuws, інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Майже половина респондентів (48%) заявляють, що Росія може здійснити кібератаки на голландську критичну інфраструктуру, а 21% боїться ядерного нападу на Нідерланди. 51 відсоток респондентів вважають, що влада повинна активніше готуватися до можливої ​​війни з Росією, а 57 відсотків підтримують збільшення витрат на оборону.

Читайте такожНімці не готові захищати свою країну зі зброєю в руках - опитування

«Путін непередбачуваний, я боюся, що конфлікт загостриться і дійде до нас через сусідні країни», — пояснив один з учасників опитування.

Водночас після того, як минулого тижня голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер закликав громадян бути готовими до збройного конфлікту та озброїтися водою, ліхтариками та радіоприймачами на батарейках, 26 відсотків респондентів мають намір придбати спеціальні рятувальні пакети.

Опитування проводилося цьогоріч 24 та 25 січня у групі 20 тисяч респондентів.

Нагадаємо, раніше командувач британської армії генерал Патрік Сандерс заявив, що звичайні громадяни повинні бути «навчені та оснащені» для боротьби в армії в разі війни з Росією, тому що нинішня чисельність збройних сил є недостатньою,

Натомість керівник Управління національної безпеки Польщі Яцек Сівєра вважає, у Польщі є три роки, щоб підготуватися до війни з Росією.

Як інформує видання Bild з посиланням на таємний документ Міністерства оборони Німеччини, ескалація між НАТО і Росією може відбутись вже в лютому цього року,

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів