24-та Залізна бригада зі Львівщини повернула контроль над 31-м блокпостом, – волонтер (відео)

20:45 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Волонтер Олексій Мочанов стверджує: «Сьогодні хлопці підтяглися назад з підкріпленням і повернули блокпост собі, йде бій, хлопці вперлися».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Інтернет-видання «7 Днів-Україна» передає в повідомленні «31-й блокпост знову наш, – волонтер Мочанов»:

«Після вдалого маневру з відходом, українські військовослужбовці повернули контроль над 31-м блокпостом. Бійцям вчасно підійшло підкріплення, йде бій. Про це повідомляє у соцмережі (на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». – «ЩЛ») автогонщик і волонтер Олексій Мочанов. Він також пише:

«Вдалося поспілкуватися по закритому каналу зв’язку з «сусідами» і «суміжниками» 31 БП. Вчора хлопці вдало сманеврували, відійшли і втрати були мінімальні. Історії в мережі про 100, 200, 300 загиблих і мало не тисячу поранених – вигадка (якщо по-простому). Пі@деж (якщо по-військовому).

Втратили вчора двох Бійців, поранило десяток. Сьогодні хлопці підтяглися назад з підкріпленням і повернули блокпост собі, йде бій, хлопці вперлися і хрін дадуть задню», 

Тим часом, в аеропорту Донецька ситуація залишається стабільно напруженою.

«В порту все в тумані. В прямому і переносному сенсі. Є вбиті і поранені, є такі, що потрапили під завали і зниклі без вести, вирвалися з оточення і потрапили в полон. Але – не здалися. Перед кожним з хлопців з передовою можна і потрібно зняти шапку і схилити одне коліно. Вони цього варті. Тому що на коліна – не вставали», – зазначає Мочанов.

Раніше ми повідомляли: Згідно із новими розвідданими, російські війська отримали команду про повномасштабний наступ. Українські захисники готові до стримування агресора».

Про це повідомляється в середу на сайті інтернет-видання «7 Днів-Україна». Натомість журналіст Михайло Дворянчук повідомив сьогодні, 21 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Новини із СЕКТОРУ «А».  Напрямки: Станиця Луганська, Щастя, 29-ий та 31-ий блокпости. 

Наступ російських упирів триває серйозний. Наші ні кроку назад не роблять. Відповідають потужно.

92-а завдала кілька потужних і влучних ударів по колонам російських військ. Розтрощено танкову колону та колону із «Градів». Кількість знищеної техніки уточнюється.

Серед наших втрат немає. Ні сантиметру своїх позицій не здають і не збираються. Артилерія працює ювелірно.

На жаль, на ДУЖЕ превеликий жаль, наші війська ПОЗБАВЛЕНІ головної складової будь-якої війни – МАНЕВРІВ. За словами командирів, зв'язані по рукам і ногам нікому ВЖЕ не потрібним «ПЕРЕМИР'ЯМ»! Інакше, лупили б супостата на БАГАТО краще...».

Своєю чергою, волонтер Алекс Нойт повідомив сьогодні, 21 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«31 та 29 блокпост, Кримське. Ситуація важка – постійні обстріли з боку абізян і кадрових війсьокових. Проте..

Інформація про знищення цілої колони бронетехніки кацапів між Зимогор'єм та Слов'яносербськом підтверджена місцевими (я особисто дізнавався). Побили цілу кучу техніки наші.

29 блокпост тримається, 31 по факту нічийний... Там ситуація яка: на самому блок-пості немає серйозних укриттів від вогню тяжкої артилерії і танкових атак (танки можна підбити тільки з ручних гранатометів, а оскільки танки там застосовуються масово – то відбити повністю атаку неможливо силами блок-посту).

Проте за 500 метрів від блок-посту є ротний опорний пунтк наших, куди при серйозних атаках кацапів наіш відступають і звідки коригують вогонь нашої артилерії по блок-посту, в який відповідно заходять кацапи.

Як мінімум один раз це спрацювало, коли була інфа, що кацапи його захопили – вони дійсно туди зайшли, і в цей момент наші дали відмашку артилерії, яка вже готова була вести вогонь – і кацапню одразу накрили. Втікли з втратами...

Чи продовжують атаки зараз – не знаю, але обстрілюють серйозно. Втім, загрози для Кримського наразі немає (окрім того, що його тої ночі офігенно обстріляли і багато хат знищили frown emoticon. Повезло, що більшість мешканців виїхала ще раніше і обійшлося без втрат).

У Горлівці відбиті танкові атаки на два блок-пости наші, кацапи мають значні втрати, тікаючи на танках від наших, подавили своїх. В самому місті панічна ситуація.

Отакі справи, друзі. Тривати таке вогневе протистояння довго не може, тому що витрати снарядів просто шалені і підвозити їх стільки, скільки витрачається, жодна зі сторін не в силах. Думаю, за 3-4 дні намітиться новий переділ абізянного заповідника..

Не падаймо духом і жодних «насзливають»!».

Тим часом журналіст Андрій Цаплієнко повідомив сьогодні, 21 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Колона з понад 60 одиниць техніки рашистів, включаючи близько 30 танків Т-80, висунулася зі Стаханова убік Лисичанська. На шляху у них – 29-й блокпост. Захисники Кримського чекають на підкріплення».

Своєю чергою, телеканал «Еспресо.TV» передає в провідомленні «Семенченко: Сили АТО під Бахмуткою завдали масований удар по бронетехніці бойовиків»:

«Народний депутат Семен Семенченко розповів про ситуацію на 29-му українському блокпосту на Бахмутській трасі в зоні АТО:

«Сьогодні загиблих з нашого боку немає. Зате було завдано масований удар «Градами» у виявлене скупчення бронетехніки на боці, контрольованому терористами. Там їм несолодко довелося», – зазначив Семенченко в інтерв'ю кореспонденту »Еспресо.TV».

Однак, за його словами, зазнала втрат 24-та окрема механізована бригада. «За попередньою інформацією в «24-ці» (24 окремій Залізній механізованій бригаді імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ».) двоє загиблих, 7 поранених», – сказав він й уточнив, що поранених бійців евакуювали в тил.

Нагадаємо, бойовики намагаються організувати «котел» в зоні 29-го українського блокпоста, але вже вдруге зазнали невдачі. Як повідомлялось вчора, російська армія пішла в наступ на півночі Луганщини, змусивши українців залишити 31-й блокпост.

За даними голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля, 29-й блокпост на трасі Бахмутка (близько села Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали всю ніч проти 21 січня, проте витиснути українських силовиків не змогли. Народний депутат України, екс-командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко сьогодні розповів, що в районі 29-го українського блокпостазосереджені більше 50 одиниць бронетехніки окупаційних військ».

Про це повідомляється в середу на сайті телеканалу «Еспресо.TV». Своєю чергою, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 21 січня про бої на Луганщині таке:

«На Луганщині, в районі 29 та 31 блокпостів (населені пункти Кримське, Нижнє, Новотошківка), ситуація суттєво не змінилась. Після того, як вчора наступ противника був зупинений, сили АТО завдають артилерійських ударів по позиціях нападників та проводять перегрупування для відновлення лінії розмежування. Противник веде обстріл 29 блокпоста та наших позицій поблизу 31 блокпоста з мінометів, артилерії та РСЗО «Град», але, порівняно з учорашнім днем, інтенсивність вогню терористів знизилась».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі Оперативного командування «Північ» ЗСУ повідомили в середу: «І знову на вістрі подій 24 омбр, яка по праву носить назву «ЗАЛІЗНА». Впевнені дії, грамотно та своєчасно прийняті рішення керівним складом оперативного командування, вміли дії командирів всіх рівнів та особового складу військових частин вдруге зривають плани Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів