24-та Залізна механізована бригада з Львівщини контролює на Луганщині 29 блокпост і веде бої за 31-й (+відео)

10:52 22 січня 2015 р.

Бійців 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині

Бійців 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині
Фото: dumskaya.net

Речник АТО Леонід Матюхін повідомив у четвер: «29-й блокпост Луганської області знаходиться під контролем сил антитерористичної операції, у районі 31-го тривають бої».


Відео: «112 Україна»

Телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 22 січня, в повідомленні «АТЦ: 29-й блокпост знаходиться під контролем сил АТО, у районі 31-го тривають бої»:

«29-й блокпост Луганської області знаходиться під контролем сил антитерористичної операції, у районі 31-го тривають бої. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер АТО Леонід Матюхін.

«29-й блокпост повністю під нашим контролем. Там тривають бої, терористи обстрілюють... Принаймні, вчора, коли ми там були, обстрілювали з важкої артилерії, з «Градів», – зазначив Матюхін, додавши, що в районі 31-го блокпосту також тривають бої. 

Нагадаємо, вчора, 21 січня, ввечері в АТЦ заявили, що ситуація в районі 29-го і 31-го блокпостів істотно не змінилася. «Після того як вчора наступ противника було зупинено, сили АТО завдають артилерійських ударів по позиціях нападників і проводять перегрупування для відновлення лінії розмежування», – відзначили у штабі АТО. Додамо, що вчора, 21 січня, у Міноборони заявили, що в районі 31-го і 29-го блокпостів військові зупинили наступ бойовиків. Зазначимо, раніше Семенченко заявив, що 31-й силовики залишили, а бої на 29-му блокпості тривали всю ніч. У Жолобку Луганської області було помічено близько 400 військовослужбовців РФ».

Про це повідомляється в четвер на сайті телеканалу «112 Україна». Натомість народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 22 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Ситуація в районі 29 блокпоста. Окупанти готуються до наступу. ЗСУ, Нацгвардія, батальйон «Донбас» в обороні.

На 31-му блокпості (попри всі хибні ура-повідомлення – він на території противника) прогріваються мотори (БМП (бойові машини піхоти. – «ЩЛ»), БТРи (бронетранспортери. – «ЩЛ»), танки противника). Селище «Жолобок»: біля 29-го блокпосту помічені чотири танки, шість БМП, розквартировану російську армію.

Селище Голубовське – скупчення техніки противника, звідти ведеться вогонь по 29-му блокпосту. Селище Новотошковка: аналогічна картина.

Західніше міста Золоте працюють «Гради» противника. Переміщуються кочуючі міномети противника в нашому тилу (поки ще переміщаються:-)), у сепарів їздить «Василек» на дрезині.

До Стаханова підтягуються БМП, танки, в тому числі Т-80 (по Т-80 підтвердило одне джерело – не перевірено) та «Урали» з піхотою.

Ми закопалися в землю, підготували всі сили й засоби. Пересування терористів на тимчасово окупованих територіях повністю нам відомі завдяки допомозі місцевих жителів.

Усі готові виконати свій обов'язок до кінця. Спалимо все, що рухається попри кількість. 

Відступати ніхто не збирається Слава Україні!

P.S. Довів ситуацію і всі нюанси до штабу АТО, повідомив міністру оборони. Думаю, що на ці нюанси буде звернено пильну увагу. Другого Іловайська створити не дамо!.

Своєю чергою, народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 22 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» про ситуацію в районі Бахмутської траси, що там російсько-терористичні війська не змогли «проломити фронт». На всі спроби штурму терористами українські військові, які обороняють свої передові позиції по річці Сіверський Донець,  дають адекватну відповідь – попри те, що в даному районі знаходяться зосереджені на вузькій ділянці близько 40 одиниць артилерії, 25 танків і 40 ББМ противника.

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі Оперативного командування «Північ» ЗСУ повідомили в середу: «І знову на вістрі подій 24 омбр, яка по праву носить назву «ЗАЛІЗНА». Впевнені дії, грамотно та своєчасно прийняті рішення керівним складом оперативного командування, вміли дії командирів всіх рівнів та особового складу військових частин вдруге зривають плани Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів