24-та бригада з Львівщини, 72-га з Білої Церкви й 79-та з Миколаєва доповіли про отримання допомоги, – «ІС»

09:50 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомляє в неділю її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомляє сьогодні, 27 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі оперативні дані «ІС»:

«Штабом АТО організована доставка боєприпасів, продовольства і медикаментів підрозділам силовиків у прикордонних районах. За нашими даними, всі підрозділи доповіли про отримання допомоги в повному обсязі».

У повідомленні Дмитра Тимчука також сказано:

«Ситуація в зоні АТО характеризується особливою напруженістю в районах населених пунктів Донецьк і Горлівка. Бойовики здійснюють перегрупування своїх сил і намагаються заповнити гостру потребу в живій силі за рахунок місцевого населення – шляхом насильной «мобілізації» і агітації. 

– У районах Луганської області відмічається активність диверсійно-розвідувальних груп противника. Сили АТО проводять заходи по їх пошуку і знешкодження. Відзначається високий рівень підготовки диверсантів щодо організації терактів. 

– З мінометів терористами здійснений обстріл-блок-поста сил АТО поблизу н.п. Андріївка. Втрат серед військовослужбовців немає. 

– Тричі з РСЗВ БМ-21 «Град» обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську. Втрат немає».

Своєю чергою, військовий екперт спільноти ««Інформаційний Спротив» Костянтин Машовець пише на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що у ній постять «информационную лажу про «разгром и расстрел трёх бригад ВСУ», а також повідомляє:

«К вопросу о «пушечном мясе»... 

В секторе «Д» находятся три моих товарища. Один легко ранен, один контужен, третьего пока миновало. Утром общался, говорят одно и то же.

1. Страшно до ужаса. Уже не так, как в первые дни, пообвыклись, но нормальный человек к такому все равно не привыкнет.

2. Проводят в земле столько же времени, сколько на поверхности. Обстреливают постоянно, у всех есть потери. Но инфа о том, что «всех убило» - домыслы.

3. Обороняться очень тяжело, коммуникации между частями нет или почти нет, но брошенными себя не чувствуют. Еду, воду и боеприпасы с проблемами, но доставляют. 

4. Самое главное. Какое-то время назад (может - с неделю) у личного состава пошел моральный перелом. Если раньше настрой был «мы - мясо, какого мы тут сидим, нас сливают, заберите нас отсюда». То сейчас и командиры, и бойцы осознают, что уходить ни в коем случае нельзя. И просят всех политиков, «экспертов» и других крикунов, кто призывает отвести войска из сектора «Д», как-то жестоко наказать.

Во-первых, если уйти сейчас, значит товарищи погибли напрасно, и всё было напрасно, и погибнет ещё больше. К тому же сидеть в земле безопаснее, чем выходить под огнем с двух сторон. Во-вторых - своим сидением в земле и осторожными маневрами они решают две важных задачи: контролируют ключевые маршруты, которыми террористы могут получать технику и пополнение, а также сковывают силы боевиков. 

Об этом недостаточно говорят, но все успехи сил АТО на севере и на западе не случились бы, если бы в этой узкой кишке не сидели три наших бригады и армейский спецназ. Никто бы не взял Рубежное, Попасную, Северодонецк и Лисичанск. Никто бы не смог подойти к Донецку и разблокировать луганский аэропорт.

О том, насколько это важно свидетельствует недавний факт. Как только одна из бригад обозначила движение в районе Свердловска на север, это вызвало истерику у лидеров боевиков и россиян, которые в панике расфигачили артиллерией несколько своих же банд. 

Сейчас ребята живут только одним. Надеются, что наше командование сумеет мобилизовать войска для прорыва на севере и юге быстрее, чем их всех убьют.

Тим часом «Телеканал новин «24» передає сьогодні, 27 липня, в повідомленні «24-ту бригаду невпинно обстрілюють «Градом», є загиблі, — соцмережі»

«У соціальних мережах повідомляють, що українських бійців, які зараз дислокуються під пунктом пропуску «Довжанський» (24 бригада 4 рота 2 батальйон) регулярно обстрілюють із «Градів», а допомоги хлопці не отримують.

«24 механізована бригада, 2 батальйон, 2 батарея (Львівщина). З учорашньої ночі їх там криють «Градом» і гаубицями. Дуже багато загиблих (близько 100 чоловік). Вся техніка знищена, залишилася тільки стрілецька зброя, яка в тих умовах ніяк не зарадить. Повністю відрізані, просять підтримку», – пише один із користувачів соцмереж, якому, за його словами, вдалося зконтактуватися із військовими під Зеленопіллям».

Але водночас «Телеканал новин «24» додає: «Зауважимо, що ця інформація наразі не має офіційного підтвердження».

Тим часом Руслан Солонець повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Інформація з зони АТО з перших вуст!  Вийшли хлопці на зв’язок з під Зеленопілля – 24 механізована бригада, 2 батальйон, 2 батарея (Львівщина).

З учорашньої ночі їх там криють Градом і гаубицями. Дуже багато загиблих (близько 100 чоловік). Вся техніка знищена, залишилася тільки стрілецька зброя, яка в тих умовах ніяк не зарадить. Повністю відрізані, просять підтримку!!!

За їхніми словами, про ситуацію повідомляли керівництво – жодної реакції. Спочатку вилетіли два винищувачі на допомогу – з півдороги їх завернули. Уже домовляються з російськими прикордонниками, щоб вони забрали поранених до себе.

Друзі, передаю від наших солдат величезне прохання, розповсюдьте інформацію хто як може – якщо під Зеленопілля не прийде підмога хоча б для того, щоб вивезти наших військових, то загинуть усі! Обстріл іде шалений!»

Натомість у коментарях до цього повідомляння Іван Петров пише: «Всё то, что ты здесь написал, чудовище и мразь, произошло в ночь на 11 июля ! Сегодня уже 27 июля, то есть прошло 16 дней, с того момента когда погибло около сотни солдат. Нахера ты этим занимаешься, мразь? Нахера ты распространяешь дезинформацию?».

Як інформував «Щоденний Львів», голова Громадянської ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив у суботу, що оточені на кордоні з Росією 24-та бригада з Львівщини, 72-а з Білої Церкви й 79-а з Миколаєва просять підмогу, натомість Президент України Петро Порошенко повідомив увечері 26 липня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «О 19-й годині 72-а механізована і 79-а аеромобільна бригади отримали продовольство і боєприпаси. Про це мені доповів Міністр оборони України. До Червонопартизанська забезпечено поставку 15 тон продовольства і боєприпасів. Збройні Сили продовжують вести операцію зі звільнення Донбасу від терористів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів