Оточені на кордоні з Росією 24-та бригада з Львівщини, 72-а з Білої Церкви й 79-а з Миколаєва просять підмогу (відео)

19:05 26 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Клименко / «Голос України»

Про це заявив у суботу голова Громадянської ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.


Відео: ТСН

Агенція УНІАН передає сьогодні, 26 липня, в повідомленні «В Луганській області 3 бригади сил АТО тримають важку оборону і просять допомоги»:  

«У Луганській області 3 бригади української армії – №24, 72 і 79 – тримають важку оборону і просять допомоги.  Про це кореспонденту УНІАН заявив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Він запевнив, що цю інформацію йому передають безпосередньо з місць подій члени його організації, місцеві жителі, які є очевидцями того, що відбувається, і самі військові даних частин. За словами Дмитра Снєгирьова, в Свердловському районі, неподалік міста Червонопартизанськ, українські бригади по периметру тримають оборону, тривають інтенсивні бої.

У бійців оточених бригад Нацгвардії зараз спостерігається нестача боєприпасів, продовольства і води, а також є велика кількість поранених. Дмитро Снєгирьов розповів, що в результаті переговорів з бойовиками останнім була надана можливість вивезти в Росію своїх убитих і поранених – колона проїхала через селище Дяково, через місто Червонопартизанськ.

У цей час українським військовим було заборонено вести вогонь на поразку, але після проходження колони терористи почали розстрілювати з «Градів» і мінометів позиції українських бригад, зазначив Дмитро Снєгирьов. Так, 72-а бригада минулої ночі піддалася двом потужним обстрілам.

Дмитро Снєгирьов повідомив, що «через неможливость вчинити інакше, 10 поранених військових української армії були змушені за домовленістю також вивезти в лікарні в Росію, і тепер ніхто не може гарантувати, що їх не чекає доля льотчиці Надії Савченко». Активіст констатував, що бойовикам на парашутах в селі Ленінське було скинуто бойове і продовольче підкріплення, і обурився тим, чому нашим військовим не надають дієву допомогу, а тільки ведуть переговори

 «Наші бригади обрізали від армії, хлопці в оточенні, їх там розстрілюють, і вони волають про допомогу», – заявив Дмитро Снєгирьов».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів