200 терористів відбили затриманого прикордонниками «губернатора» Луганщини (відео)

10:25 17 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.tv

Про це повідомила в суботу прес-служба Державна прикордонна служба.

Державна прикордонна служба розповіла сьогодні, 17 травня, в повідомленні «200 озброєних сепаратистів прибули на кордон відбивати свого самопроголошеного лідера»:

«Сьогодні вранці в пункт пропуску «Довжанський», що на Луганщині прибув автомобіль «BMW» з трьома чоловіками. Вони прямували в Україну. Один з них виявився громадянином України В.Болотовим, відносно якого прикордонники мали доручення УСБУ в Луганській області про затримання.

Тому його відразу взяли під охорону та помістили в окреме приміщення. По даному факту прикордонники повідомили всі взаємодіючі органи.

Розуміючи, що у зв’язку з даною ситуацією можливий напад на пункт пропуску особовий склад було піднято по команді «До бою». Прикордонники вивели з пункту пропуску всіх пасажирів, припинили всі процедури оформлення, про що поінформували російську сторону, та зайняли оборону.

Близько 7 години до пункту пропуску з території України прибуло 200 озброєних осіб з груповою зброєю. Вони розмістилися навколо пункту пропуску та почали вимагати звільнення В.Болотова.

З метою затягування часу для прибуття вертольотів, які мали забрати затриманого, прикордонники почали вести перемовини з озброєними чоловіками про недопущення кровопролиття та здійснення неправомірних дій. Однак о 7.50 ними була спровокована ситуація та розпочалася стрільба.

Нападники пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння та гранати. Під час бою нападники змогли відбити громадянина В.Болотова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів