ЗСУ отримають протимінну систему «Оберіг-С»

15:34 8 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukroboronprom.com.ua

Держпідприємство «Новатор» розпочало серійне виготовлення спеціальної системи «Оберіг-С», яка призначена для захисту бійців від радіокерованих вибухових пристроїв – мін, фугасів тощо.

Про це повідомили в понеділок, 8 липня, в прес-службі концерну «Укроборонпром». За її словами, «Оберіг» може заглушити будь-яку передачу команди на підрив через радіостанції та мобільні телефони у діапазоні від 20 до 4000 МГц».

«Фактично, у зоні роботи «Оберегу» не працює жодний приймач, який приводить в дію детонатор вибухівки. Це забезпечує гарантований захист бійців, важливих об‘єктів та мирного населення», – йдеться в повідомленні.

«Такі системи нині активно розробляються і постачаються до армій провідних країн світу, які ведуть бойові дії в умовах активної терористичної загрози, зокрема проти ІДІЛ. Використання таких систем дозволяє запобігати терактам, спрямованим проти цивільного населення, військових та інфраструктурних об‘єктів», – поінформували також в «Укроборонпромі».

«Особливістю «Оберіг-С» є можливість його встановлення на бронетехніку та автотранспорт, забезпечуючи захист всієї колони техніки під час руху. Це дозволяє уникнути втрат на марші чи стоянці від закладених фугасів», – розповіли:також в «Укроборонпромі».

«Оберіг-С» може встановлюватись на стаціонарні об’єкти, такі як блокпости, шпиталі, склади боєприпасів чи центри управління та зв’язку. Масоване використання «Оберегів» дозволяє створити захищені зоні навіть у найнебезпечніших місцях з найвищим ризиком терористичної атаки», – повідомили також в «Укроборонпромі».

«Окрім того, «Новатор» розробив більш легку версію цієї системи – «Оберіг-Н», який може переноситись одним бійцем. Ця версія призначена для захисту саперів при розмінуванні, локального придушення зв‘язку, а також забезпечення захисту бійців під час спеціальних операцій», – поінформували також в «Укроборонпромі».

«Наразі «Оберіг-Н» проходить державні випробування, за позитивними результатами яких та включення у держоборонзамовлення він зможе постачатись до української армії», – повідомили також в «Укроборонпромі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів