Які окуляри варто вибирати тим, хто постійно за кермом

11:53 4 липня 2022 р.

Фото до новини

Чіткий зір водія — одна із запорук безпеки на дорозі.

Аби водій міг своєчасно реагувати на будь-які зміни дорожнього руху й почуватися впевнено за кермом, він має добре бачити і його поле зору ніщо не має обмежувати. 

Влітку, коли яскраве сонце сліпить очі та змушує мружитися, порятунком для автомобілістів стануть сонцезахисні окуляри. Втім абиякі окуляри тут не підійдуть. Потрібен аксесуар, котрий за своїми характеристиками чудово підійде саме водіям.

Якими бувають окуляри для водіння

 

Чоловічі окуляри для водіння, як і окуляри для автоледі, доступні в багатоманітному асортименті та діляться на декілька типів: 

поляризаційні окуляри, вони ж окуляри з поляризацію — призначенні для денного водіння при яскравому сонці;

окуляри з тонуванням — призначення для водіння вночі;

фотохромні окуляри (окуляри з фотохромними лінзами) — колір їх лінз змінюється залежно від освітлення, тож вони підходять для водіння в будь-який час доби. Для тих, хто має проблемі із зором доступні моделі фотохромних окулярів з діоптріями; 

стандартні окуляри з антибліковим покриттям і прозорими лінзами. Загалом підходять для денного водіння, втім за надто яскравого сонця можуть бути менш комфортними.

Залежно від своїх індивідуальних потреб ви можете обрати окуляри необхідного типу. Задля власного комфорту ліпше надавати перевагу моделям з тонкими та легкими оправами, котрі не будуть обтяжувати й тиснути при носінні. 

Варто зазначити, що окуляри для водіння автомобіля — це засіб не лише забезпечити хорошу видимість за кермом, але й захистити очі від шкідливого сонячного ультрафіолету. Тож у спекотні літні дні без них ніяк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів