Як обрати якісну витяжку для кухні?

10:53 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Головною характеристикою витяжок варто вважати потужність, яка вимірюється у ватах.

Кухонна витяжка призначена, щоб видаляти потоки забрудненого повітря. Це пристрій, з використанням якого можна освітити область де готується їжа. Іноді саме витяжка на кухню використовується в якості додаткового джерела освітлення. Обираючи витяжку для кухні, варто враховувати її потужність, а також розміри та додаткові параметри.

Класифікація та різновиди кухонних витяжок

Такі пристрої розділяються залежно від типу корпусу. Наразі у продажу можна знайти підвісні конструкції, які варто вважати традиційним варіантом. Корпус зазвичай закріплюється під шафою. Головний недолік такої витяжки у невеликій потужності. Тому цей варіант краще обрати для невеликих приміщень, або якщо у вас невеликий бюджет.

Класифікація витяжок за типом корпусу:

  • Купольні витяжки - це найбільш сучасний варіант, який нагадує парасольку. Кріплення здійснюється до стіни та стелі. Витяжки відрізняються широким розкидом вартості та можливістю доповнення дизайну кухні. Серед асортименту можна знайти моделі з високою потужністю, які підійдуть навіть для кімнат великої площі.
  • Вбудовані витяжки - це сучасний варіант, що дозволяє приховати прилад від зайвих поглядів. Чудовий вибір для людей, які хочуть приховати побутову техніку. Можна обрати моделі з високою потужністю.
  • Також на ринку можна знайти острівні варіанти, які підходять для кухні, що виглядає як острів. Перевага такого пристрою у високій потужності, можливості обрати дизайнерські вироби, які відрізняються зовнішнім виглядом.

Фактори, що впливають на вибір кухонної витяжки

Різновид корпусу суттєво впливає на вибір пристрою. Головною характеристикою варто вважати потужність, яка вимірюється у ватах. Найважливішою величиною вважається, скільки кубічних метрів повітряних мас може переробити прилад за одну годину. Витяжка обирається в залежності від розміру кухні, а також ширини поверхні, на якій готується їжа. Найчастіше обирають витяжки, ширина яких трохи перевищує ширину звичайної плити. У магазинах побутової техніки можна знайти прилади, ширина яких варіюється від 45 до 90 см. Варто обрати найбільш підходящий пристрій, в залежності від розміру приміщення.

Обираючи пристрій враховують, за яким принципом він працює. Звичайні прямоточні моделі лише видаляють забруднені повітряні маси у вентиляційні шахти. Рециркуляційні моделі дозволяють очищати забруднене повітря та повертають його всередину приміщення. Зазвичай цей варіант обирають у тому випадку, якщо у приміщенні немає повноцінних вентиляційних шахт. Вдалий вибір для заощадження площі у випадку, якщо це не повноцінна кухня, а невеликий куточок у квартирі-студії, невеличкій кімнаті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів