Ядерний потенціал України не втрачено (відео)

20:56 1 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

«Ресурс є. Голови є. Грошей немає», – розповідають експерти про можливість створення бомби.


Відео: Мир Скандалов

«Ядерний потенціал України не втрачений, навіть якщо немає «загублених» снарядів. В України може бути можливість завдати ядерний удар. Попри без'ядерний статус країни, на теренах України могли залишитися ядерні бомби. Їхня потужність настільки велика, що може буквально перетворити ворога на «ядерну пустелю»», – йдеться в сюжеті програми «Гроші».

Відео – тут: http://tsn.ua/ukrayina/v-ukrayini-mogli-zalishitisya-atomni-bombi-yaki-mozhut-peretvoriti-voroga-na-radioaktivniy-pil-342984.html

Україна проміняла ядерну зброю на міжнародні гарантії свого суверенітету. Але вони не виконуються. Тому журналісти програми вирішили розібратися, чи здатна Україна відновити свій ядерний потенціал та не виконувати умови договору.

Виявляється, Україні не вистачає лише грошей для створення бомби. Спеціалістів у країни ціла армія, ресурси також є. Присутні навіть носії, які можуть відправити бомбу на територію ворога, та унікальна техніка світового зразка для створення боєголовок. Та й палива для ракет вистачить на десять років.

«Грошей немає. Все є. Ресурс є. Голови є. Грошей немає», – розповідають експерти про можливість створення бомби. Та грошей потрібні мільярди.

Але якщо на виділення коштів поки що чекати не варто, то можливість віднайдення старих запасів ніхто не відкидає. Під час роззброєння з України мало бути виведено 1272 ядерних боєголовок. Одна з них зникла. Таємно перепродати її іншим державам було неможливо, адже мова йде про ядерний боєприпас у 550 кілотонн. Для порівняння, у бомбі скинутій на Хіросіму, було усього 12.

Крім того, на теренах держави загубилися два важких стратегічних ядерних бомбардувальники. Ядерні ракети УР-100Н УТТХ офіційно були ліквідовані у 99 році, а через  роки виявилось, що в схронах країни їх ще 31 одиниця.

Тому дехто з професорів не на камеру припускає, що можливо мільярдів і не знадобиться. Теоретично випадково загубленого в Україні ядерного арсеналу могло б вистачити на десяток превентивних ударів, які б заспокоїли норов агресора.

Про це повідомляє сьогодні, 1 квітня, «ТСН.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів