Випускники шкіл у Польщі cкладатимуть іспит з української мови

11:40 27 лютого 2024 р.

Фото до новини

Учні, що навчаються в Польщі, складатимуть матуру з української мови. Вже є рішення Міністерства освіти.

Про це інформує InPoland, пише  DailyLviv.com

У зв’язку з тим, що українців у Польщі стає все більше, повернулася тема української мови на випускних іспитах. Виявляється, що розпорядженням Міністра освіти і науки від 23 лютого 2023 року про внесення змін до положення про матуру було ухвалено рішення запровадити іспит з української мови.

Читайте також:  Найбільш освічена жінка в Польщі має 28 освіт і вчиться досі

Випускний іспит з української мови запровадять у 2025-2026 навчальному році. Українська мова вважатиметься сучасною іноземною мовою, а тому приєднається до англійської, іспанської, французької, німецької, російської та італійської.

У міністерстві пояснили, що приплив українських громадян до Польщі у зв’язку з бойовими діями на території цієї країни може призвести до збільшення інтересу поляків до української мови та культури.

Випускний екзамен з української мови можуть складати як учні з Польщі, так і з України. Пробні іспити відбудуться восени 2025 року.

Нагадаємо, у Польщі підрахували кількість українських школярів. На кінець листопада в польських дошкільних і шкільних закладах, включаючи ліцеї, технікуми і профтехучилища, навчалося 286 тис. 534 українських дітей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів