Українських військових тренують на Львівщині канадські інструктори (відео)

23:10 2 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Валерій Шмаков / «Gazeta.ua»

Сьогодні на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) на Львівщині розпочалась підготовка фахівців підрозділів Сухопутних військ Збройних України за стандартами армій провідних країн світу.

Цикл тренувань молодшого командного складу (сержанти, солдати) проходить за канадською програмою «UNIFIER». Окрім інструкторів з Канади, підготовку українських солдатів та офіцерів здійснюватимуть військовослужбовці США та Литви. 

Зокрема, навчальна програма включатиме тактику, вогневу підготовку, тактичну медицину, організацію зв'язку, протидію вибухонебезпечним пристроям тощо. Тренувальний курс передбачає вивчення дії підрозділів у обороні та наступі, проведення рейдових дій та багато іншого.

Старший уорент-офіцер збройних сил Канади Майк Дзюбе розповів: «Українські бійці вже мають бойовий досвід, тож канадці у чомусь навіть навчаються у них. Нашим завданням є щоб протягом 55 днів кожен, хто пройшов цей курс був спроможний навчати інших солдатів. Ми викладаємо перш за все правил поводження зі зброєю та техніку безпеки на стрілецькому полі. Показуємо як вчать стріляти в Канаді, а українські солдати демонструють нам за якими стандартами вони звикли тренуватися. Також даємо поради як подолати стрес, який солдати отримують в бою. Уже завтра очікується випуск 23 українських військових інструкторів, які пройшли підготовку. Всі випускники змушені будуть пройти практичний іспит. Тим, кому не вдасться його здати матимуть змогу пройти курс повторно».

Натомість інструктор відділення підготовки загальновійськових підрозділів лейтенант Михайло Гірняк розповів: «Під час курсу підготовки українські бійці вдосконалюють навики з матеріальної частини зброї, хтось «підтягнув» міжнародне гуманітарне право, для когось корисними були заняття з подолання інженерних загороджень чи евакуація поранених з поля бою. Особисто для мене нічого нового майже не було. У канадців лише дещо інша методика, до якої важко перевчитися. Наприклад у нас автомат розряджають наступним чином – береться зброя в ліву руку, відводиться затвор, оглядається патронник, робиться холостий спуск і ставиться на запобіжник. У них спочатку оглядається магазин, двічі зводиться затворна рама, оглядається патронник, далі - спуск і запобіжник.

Своєю чергою, прапорщик Володимир Салонік, який провадив з бійцями заняття з техніки безпеки, зазначив: «З канадцями працюється дуже добре, жодних труднощів не виникає та спілкується з ними на рівних. Канадців я вважаю наполовину українцями, бо серед них дуже велика діаспора українців. У нас з ними багато спільного. По навчанню щось ми переймаємо в них, щось вони в нас. У нас в армії так – дав наказ – зробили. А в них все набагато «м'якше». Під час занять вони хвалять і стимулюють до подальшого навчання. Це значно ефективніше».

Як підкреслив командир контингенту канадської військової місії в Україні підполковник Тім Арсено в Україні їхня місія не лише військова. Зокрема, Канада надає Україні економічну, урядову та гуманітарну допомогу. За його словами Канада вже інвестувала понад вісім мільйонів канадських доларів у надання нелетального озброєння Україні і провела навчання для понад 500 українських військових.

«Для Канади надзвичайно важливо підтримати Україну аби вона була суверенною, безпечною і стабільною державою», – додав Тім Арсено».

Про це повідомили сьогодні, 2 березня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували відео й фото з навчань.

«ЩЛ» інформував про військові навчання на Львівщині в повідомленнях:

«Військові інструктори на полігоні під Львовом завжди мають план «Б»,

«На Яворівському полігоні чергує канадський реанімобіль з канадськими військовими медиками»,

«Кожні 50 пострілів – контрольні, – старший воррент-офіцер»,

«Іноземці вчать військових на Яворівському полігоні методом «пряника»,

«Для українських сержантів Канада розробила прискорений курс»,

«Сержанти виконуватимуть роботу прапорщиків і молодших офіцерів, – Майкл Дзюбе»,

«На Яворівському полігоні за програмою «UNIFIER» навчають 55 інструкторів-сержантів»,

«Канадські та українські військові вивільнили автобус з львівськими журналістами з піщаного полону»,

«Сержантів на Яворівському полігоні вчать командувати замість офіцерів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів