Учні п’яти шкіл у Львові обиратимуть страви у їдальнях

21:28 6 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Відтепер у середніх школах № 4, №60, № 53, №42 та №98 учні та їх батьки можуть обирати серед запропонованих у шкільних їдальнях страви, які найкраще відповідатимуть вподобанням дітей».

Про це повідомили сьогодні, 6 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Пілотний проект, який отримав назву «Обід на вибір», реалізується управлінням освіти ЛМР у п’ятьох навчальних закладах. Діти спільно зі своїми батьками зможуть обирати серед страв, які пропонує шкільна їдальня, ті, котрі найбільше їм до смаку. Обирати страви можна на тиждень вперед, а меню перезатверджують кожні два тижні. На кожен день учням буде доступно дві-три страви на вибір».

«Щоб страви впродовж дня залишались теплими, були закуплені спеціальні нагрівальні пристрої – марміти, які використовують в закладах харчування. Також їдальні у цих школах отримали і додаткове обладнання для приготування їжі. Проект отримав позитивні відгуки від батьків та дітей. А в управлінні освіти ЛМР зазначають, що вже відслідковується хороша тенденція, адже раніше учні не з’їдали більшість від раціону, а тепер з’їдають майже 80%. Команда освітян міста працює над розширенням цього проекту в усі навчальні заклади Львова», – поінформували також у міськраді

Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «У школах №42, №98, №4, №60, №53 є типове меню, яке затверджено, і надавач послуг пропонує декілька страв на вибір, де діти мають можливість, наприклад, на тиждень наперед обрати собі спільно з батьками, що вони кожного дня будуть споживати. Обирає не батьківській комітет, а кожна сім’я окремо, тобто батьки вирішують, тоді кожна дитина приносить на четвер інформацію, вона узагальнюється й тоді в п’ятницю надавач послуг знає, які страви будуть готуватися на кухні наступного тижня».

Чиновник також розповіла: «У першу чергу потрібна була згода надавачів послуг, тому що звичайно, що керівники навчальних закладів на таке погодилися і це сподобалося батькам. Надавачі послуг обирали школи, де реально це впровадити, для того, щоб можна було подивитися на плюси та мінуси й пізніше обрати оптимальний варіант, щоб можливо було це впровадити в інших школах нашого міста. На сьогоднішній день нічого не потрібно, окрім згоди надавача послуг і згоди батьків.

Зоряна Довганик також повідомила: «Фінансово це ніяк не відрізняється. В цій школі було придбано інше устаткування, але й система харчування тут інша, коли дитина підходить й сама собі обирає готову страву. В інших школах дитина обирає собі з батьками наперед, тобто до кінця тижня вона подає інформацію класному керівнику, він передає це на кухню і відповідно жодних додаткових затрат не потрібно».

Начальник управління освіти ЛМР запевнила: «Звичайно, що будемо працювати з усіма школами, але чітко не можемо сказати, можливо, це буде до кінця 2018 року. Вартість харчування на 2018 рік передбачена 12 гривень. До того часу поки відбуваються торги для того, аби придбати послугу на харчування. Вартість харчування становить 10,20, після завершення торгів вона становитиме 12 гривень. Тепер школи у нас ведуть незалежну фінансово-господарську діяльність, кожна школа оголошує торги самостійно, як правило, це відбувається до середини лютого місяця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів