У Львові запустили перше в Україні електротаксі

10:28 27 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Сегодня»

Організатор проекту Костянтин Євтушенко розповів: «Найближчого тижня плануємо підключити до експерименту ще чотири машини. Всього в автопарку проекту – 11 машин».

На базі однієї з львівських служб таксі запустили перше в Україні експериментальне електротаксі. Такі автомобілі можна заряджати як від спеціальної зарядної станції на заправках – близько години, так і від звичайної домашньої розетки – впродовж семи годин. Повної батареї вистачає на 170-200 км їзди.

Поїздка на ньому обійдеться так само, як і на звичайному львівському таксі, – в середньому 2-3 грн/км, але шкоди для міського повітря немає. Організатор проекту Костянтин Євтушенко розповів також кореспонденту київської газети «Сегодня»:

«Ми хочемо показати людям, наскільки зручний і економний такий вид транспорту (заправка «електромобіля обходиться приблизно в 5-7 грн на 100 км, а авто на бензині – 180-200 грн). Пасажири задоволені – машина безшумна і дуже м'яка.

Найближчого тижня плануємо підключити до експерименту ще чотири машини. Всього в автопарку проекту – 11 машин». 

Але є й проблеми: таксисти кажуть, що «підзарядити» авто можна тільки на парі заправок у всьому місті, а щоб поповнити батарею з дому, потрібен подовжувач, який провести до машини непросто. Крім того, процес займає багато часу.

Та й вартість автомобіля немаленька – мінімум 20 тис. євро. Організатори впевнені, що всі ці проблеми можна буде вирішити.

Про це повідомляється в суботу на сайті київської газети «Сегодня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів