У Львові відбувся форум соціально-культурних змін

16:28 20 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львові вдруге відбувся форум соціально-культурних змін «АктивуйСя: кращі простори, кращі спільноти»,

Про це повідомили в п’ятницю, 20 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що форум соціально-культурних змін був організований як підсумок освітньо-грантової програми, котру увспівпраці реалізовують Благодійна організація “Львівська освітня фундація” та департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА. Близько 40 учасників – працівники бібліотек, народних домів та парафіяльні священники з різних районів Львівщини зібралися, щоб обговорити перспективи розвитку культури у локальних громадах та поділитися результатами реалізованих проєктів.

Разом з експертами з культурної сфери учасники дискутували над темою «Культура в локальних громадах» в рамках якої обговорювали питання «Як надати нове дихання культурі села чи містечка на Львівщині?», «Як не загубити свою унікальність та популяризувати серед громади?», «Чому важлива співпраця та як впливає на громаду синергія: народний дім-бібліотека-Церква-влада?» та «Як у непростих реаліях сьогодення культурному сектору не здаватися, а працювати для майбутнього?».

Координатор навчальної програми «АктивуйСя» від БО «Львівська освітня фундація» Станіслав Клосовський, підсумував: «Мусимо розуміти що таке культура і, які її функції. Це не тільки про спів, танці чи майстер-класи. Культура – це комплекс, це механізми і правила, за якими живуть люди в громаді. Ми мусимо говорити про культуру в малих громадах, про тих, хто займається нею, її розвитком. Це не лише Народні доми чи Будинки культури і бібліотеки, але й також окремі люди – лідери, що іноді перебирають на себе ролі та функції цілих інституцій: обов'язково Церква, школа, громадські об' єднання, а найперше - сім'я. Адже те, що ми вважаємо цінним і важливим фундаментально закладається у наших сім'ях».

Як інформував «ЩЛ», депутати Львівської облради спрямували на освіту 63 мільйони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів