У Львові планують відкрити цього року 10 дитсадків

14:30 15 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді прагнуть «до кінця наступного року вийти на «нульові» черги у дитячих садочках».

Про це повідомили у вівторок, 15 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Впродовж 2015-2019 років додатково відкрили 114 груп, із них сім – цьогоріч. До кінця року планують відкрити ще 10».

«Управління освіти Львівської міської ради відкриє нові групи для дітей у приміщеннях, які раніше перебували в оренді та не використовувались для навчальних цілей. Політика ЛМР – повернути громаді всі віддані в оренду у 90-их роках приміщення і там відновити роботу дошкільних навчальних закладів», – поінформували також у міськради.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Торік ми додатково відкрили понад тисячу місць у садочках, цього року буде десь орієнтовно 700, наступного року – ще тисяча. Фактично, ми виходимо на «нульову» чергу. Ми б давно вже не мали черги, але більше тисячі дітей – це діти з навколишніх сіл, бо батьки тут працюють, ми всім стараємось допомогти. На кінець 2020 року – «нульова» черга в садочки».

«Зараз тривають роботи в Будинку школяра на вулиці Грінченка, 4а (чотири групи), на вулиці Чижевського, 43 (дві групи), на вулиці Олесницького, 2 (чотири групи), в ЗДО №111 на вулиці Виговського, 1а (п’ять груп), в ЗДО №22 на вулиці Сяйво, 16 (дві групи), в ЗДО №102 на вулиці Медової Печери, 13 (сім груп), в ЗДО №96 на вулиці Клепарівській, 31 (чотири групи),  на вулиці Білогорща, 3а (п’ять груп), у ЗДО №97 на вулиці Дністерській, 25 (чотири групи). До кінця 2019 року відкриють групи при Будинку школяра, на вулиці Грінченка, 4а, на вулиці Чижевського, 43 та на вулиці Олесницького, 2», – поінформували також у міськради.

Заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна зазначила: «Цього року ми відкрили вже сім груп, плануємо відкрити ще 10. Цього року маємо намір завершити ще роботи у двох садочках на Левандівці – на вулицях Чижевського та Олесницького. Також відкриємо дошкільні групи на на вулиці Грінченка, 4а. Це ключові об’єкти, де роботи є на стадії завершення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів