У Львові навчаються 130 студентів із Марокко

13:40 5 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Марокко в Україні та Грузії Фауз Ель Ашабі.

Про це повідомили в п’ятницю, 5 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Як зазначила посол, Львів – перше місто в Україні, яке вона відвідала з офіційним візитом на своїй посаді. Фауз Ель Ашабі пояснила, що вона обрала Львів для першого офіційного візиту на посаді тому, що він, за її словами, має чудову репутацію у світі – з точки зору культури та фахового управління. Відтак, посол виступила з пропозицією щодо поглиблення двосторонньої співпраці та започаткування спільних проектів у різних сферах».

Посол Марокко запевнила: «Львів дуже європейський та красивий. А ще у вас чудові університети. До слова, тут навчаються 130 студентів з Марокко, а загалом в Україні – близько шести тисяч. Я б хотіла, щоб у Львові їх було більше, бо ваші навчальні заклади славляться стабільністю та порядком. Було б гарно, якби можна було підписати спільні угоди, які б дали можливість налагодити співпрацю між Львовом та котримсь із міст Марокко, яке було б економічно, культурно та туристично схожим на ваше місто».

Своєю черго,  Андрій Садовий зазначив, що Львів зацікавлений у будь-якій співпраці з Марокко. Відтак, запропонував організувати зустрічі для посла із ректорами найбільших місцевих університетів, а також із директором аеропорту – для обговорення можливостей започаткування прямого рейсу між країнами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів