У Львові навчатимуться під час карантину дистанційно

09:30 12 березня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: glavcom.ua

Усі навчальні заклади Львова призупиняють освітній процес.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Школи та університети проводитимуть навчання дистанційно».
Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив на брифінгу: «Всі навчальні заклади Львова готові до дистанційного навчання. Я сьогодні мав розову з ректором Університету безпеки життєдіяльності, з ректором Львівської політехніки, з ректором Національного університету імені Івана Франка – всі вони готові, вводять цю норму 3 12 березня. Така ж ситуація з нашими школами. Всі діти отримають чіткі завдання, буде постійний зв'язок учнів з класними керівниками, вчителями. Звісно, що є питання, як дистанційне навчання буде сприйматися студентами і школярами, чи вони будуть активними».

Навчання призупиняється не лише у міських закладах, а й в державних і приватних. Заступниця міського голови з гуманітарних питань, керівниця міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Галина Слічна, уточнила: «Мова йшла про заклади усіх форм власності, про приватні заклади також».

Андрій Садовий також розповів: «Садочки наступні два дні будуть працювати, бо багато батьків не мають куди відправити дітей. За цей час вони повинні врегулювати свої відносини на роботі. Ще раз закликаю працедавців дати таку можливість на час карантину батькам, які мають малих дітей, побути вдома, чи дати роботу дистанційно, чи просто відпустити додому. Має бути здоровий глузд на ці три тижні, має бути взаємоповага, взаємна підтримка. Якщо ви бачите якісь речі, що треба поправити, телефонуйте на «Гарячу лінію», пишіть на сторінки у «Фейсбуці». Важливо не бути байдужими, не піддаватись на різні агресії, провокації, бо це наше місто і наша країна. Ми повинні бути як одна велика родина».

Як інформував «ЩЛ», у четвер, 12 березня, у Львові призупиняють до 3 квітня навчання всі навчальні заклади – школи й дитячі садочки та заклади позашкілля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів