У львівських школах національних меншин відкриють українські класи

13:20 9 грудня 2019 р.

Фото до новини

На засіданні виконавчого комітету внесли в понеділок, 9 грудня, зміни до рішення виконкому №299від 23 березня 2018 року, відповідно до яких школам з навчанням мовою національних меншин було надано самостійної території обслуговування.

Про це повідомили у Львівській міськраді. Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла: «Відповідно до нового Закону України про освіту, який був прийнятий у 2017 році, кожна школа має визначену територію обслуговування з набору дітей до першого класу. Це було створено для того, щоб батькам і дітям було якнайлегше добиратися до навчального закладу. Тобто дитина відвідує ту школу, яка розташована найближче до її місця проживання. Відтак, за кожною школою у Львові є визначена певна територія обслуговування, проте в перші роки ми не визначали такої території для шкіл, де проводяться навчання мовами національних меншин.

Зоряна Довганик також зазначила: «Ми внесли зміни до статутів навчальних закладів. У Львові всі школи є з державною мовою навчання і у всі школи проводиться набір у перші класи з українською мовою навчання. Лише за зверненням батьків може бути сформований клас, де буде вивчатися мова національної меншини. В минулому році такі школи мали територію обслуговування спільну із сусідніми навчальними закладами, а цього року вони вже матимуть можливість віддавати дітей до найближчої школи. Тобто з 2020 року кожна школа, де відбувалося навчання мовою національних меншин, відкриватиме класи з українською мовою навчання».

Як інформував «ЩЛ», депутати Львівської облради спрямували на освіту 63 мільйони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів