У Львівській ОДА анонсували зміни в ЗНО

15:48 1 жовтня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: vchasnoua.com

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року розпочнеться 3 лютого й триватиме до 24 березня.

Про це, як повідомили у вівторок, 1 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, розповіли сьогодні, 1 жовтня, у межах брифінгу «ЗНО: перспектива 2020/2012 року», який відбувся у Львівській ОДА.

«Відтак, терміни ЗНО-2020 – реєстрація з 3 лютого до 24 березня 2020 року, основна сесія – з 21 травня до 16 червня 2020 року, додаткова сесія – з 25 червня до 17 липня 2020 року», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У порівнянні з 2019 роком суттєвих змін у системі не відбувається. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів: українська мова, історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) або математика – на вибір та третього предмета із переліку ЗНО за вибором випускника зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації (ДПА) у 2020 році для учнів закладів загальної середньої освіти,професійно-технічної освіти та вищої освіти,які завершують повної загальної середньої освіти», – зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

«Переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії здійснюватиметься кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами. Кожен зареєстрований учасник ЗНО-2020 має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів – українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Відповідно до проекту Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України, 2020 року під час вступу до вишу зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів, крім іноземних мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018, 2019 та 2020 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів