США сформують угруповання зі сотні розвідувальних супутників

21:53 5 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Національне управління військово-космічної розвідки США (NRO) розгорне на орбіті угруповання зі сотні розвідувальних супутників.

Директор управління NRO Крістофер Сколезедо розповів, що це зроблять вже до кінця 2024 року. Про це повідомив Мілітарний, пише DailyLviv.com.

«З червня минулого року до грудня цього року ми, ймовірно, запустимо 100 супутників. Таким чином, ми переходимо від демонстраційної фази до експлуатаційної фази», – розповів Крістофер Сколезедо.

Деякі з цих 100 апаратів належать новій мережі супутників, яка збиратиме інформацію для уряду та розвідувальної спільноти.

Першу партію робочих супутників агентства в цьому угрупованні запущено в травні, і з того часу агентство запустило ще дві партії.

За словами офіційних осіб, NRO минулого року запустило тестові апарати угруповання, але цього року супутники почнуть використовуватись для місій у реальному часі.

Збільшення кількості супутників для збору розвідданих дозволить США постійно контролювати певну точку на Землі, сказав Сколезе.

Раніше представники NRO повідомляли, що прагнуть вчетверо збільшити кількість космічних апаратів на орбіті.

За їхніми даними, у поєднанні з новими технологіями в оснащенні супутників це забезпечить десятикратне збільшення обсягу збору розвідувальної інформації.

Найменші за розміром і численніші супутники дозволять набагато частіше відстежувати критично важливі райони, що призведе до швидкого отримання розвідувальної інформації, зазначили у відомстві.

NRO продовжить запускати нові супутники на різні орбіти для цього угруповання до 2028 року. Управління має намір зрештою вчетверо збільшити кількість апаратів протягом наступного десятиліття.

Космічні сили США збираються розгорнути нову наземну систему глушіння сигналу супутникового зв’язку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів