Соломонове рішення: всі школи у Львові будуть працювати, якщо виконають одну з трьох умов

10:21 22 вересня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM» розповів про те, як відбуватиметься навчання у львівських школах в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Від завтра по всій країні починають діяти правила "жовтої" зони". Вона передбачає обов’язковий масковий режим в транспорті. Також обмеження в спортивних залах – 1 людина на 10 м кв. Це розумні і зрозумілі рішення.

Однак, найбільше всіх збентежили питання, що стосуються освіти. Уряд прийняв рішення, щоб працювали тільки ті школи, де 80% вчителів є вакцинованими. Це, в принципі, нереально, адже Україна досить пізно, порівняно з іншими країнами в ЄС, почала вакцинацію.

Ми мусили затвердити відповідне рішення для Львова і прийняли соломонове рішення: всі школи у Львові будуть працювати, але вчителі повинні показувати або сертифікат вакцинації, або довідку, що вони впродовж останніх півроку перехворіли, або негативний ПЛР-тест. Ми не можемо розбалансувати навчальний процес, тим більше, що ми не знаємо, що нас чекає через місяць-два. Ми завжди ще можемо перейти на онлайн-навчання. Дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі використовуємо кожен день очного навчання, дотримуючись всіх норм безпеки.

Додам, що потрібно дбати про своє здоров’я. Якщо людина себе погано почуває, вона має сидіти вдома. Не потрібно з першими ознаками захворювання йти на роботу і показувати свій героїзм, адже сьогодні такі дії можуть вартувати життя іншим», – сказав мер Львова.

На канікули підуть 90 зі 100 шкіл Львівщини у разі запровадження жовтого рівня епіднебезпеки

Навчання в масках, які повинні змінювати кожні три години: нові розпорядження головного санлікаря

МОЗ змінило протиепідемічні заходи для закладів освіти

У яких карантинних зонах учителі носитимуть захисні щитки замість масок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів