Школи на Львівщини отримали 36 нових автобусів

12:30 17 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 17 серпня, у школи Львівської області передали 36 нових шкільних автобусів.

Про це повідомили в п’ятницю, 17 серпня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Урочиста передача «Школяриків» відбулася за участю міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, голови Львівської ОДА Олега Синютки й голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина. Нові автобуси отримали 17 районів, 11 ОТГ та три комунальні заклади обласного підпорядкування».

Лілія Гриневич зазначила: «Ці автобуси мають принести дітям якіснішу освіту. І сьогодні у Львівській області створюються опорні школи, діти старшої школи повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями і мати рівні можливості, незалежно від того, де вони народилися. Сьогодні вже створено 50 опорних шкіл у Львівській області. І, коли ми подивились на результати ЗНО, то діти із сільської місцевості саме на Львівщині показують найкращі результати серед інших областей. Це свідчить про те, що тут дбають про освіту. І цей крок, коли з програми на шкільні автобуси у Львівській області було витрачено 64 мільйони і лише одна частка - це були державні гроші. Все інше було надано тут місцевим бюджетом. Вітаю усіх тих, кому вдалося це зробити, а також дітей та вчителів, які матимуть можливість доїжджати на навчання з комфортом і отримувати кращу освіту».

«Автобуси придбали у межах виконання заходів на 2018 рік «Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки». За результатами проведеної закупівлі у системі електронних торгів «ProZorro», вартість автобусів склала 63 мільйонів 680 тисяч гривень», – поінформували також в облдержадміністрації.

Олег Синютка запевнив: «Всі 36 автобусів зібрані в Україні, без російських комплектуючих. Це була принципова позиція Львівської обласної ради і Львівської обласної державної адміністрації. Минулого року щодо цього була дискусія, цього ж року ми розуміємо, що український товаровиробник почав домінувати і на цьому ринку також».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів