Кризовий штаб доручив припинити навчальний процес

11:34 2 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: goloskarpat.info

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 мільйонів кубів на добу.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр Ігор Насалик. «За інформацією голови «Нафттогазу» Андрія Коболєва, яка була озвучена у четвер, в зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх контрактних зобов’язань, які були визначені судом, і поверненням передоплати, Нафтогаз стикнувся з дисбалансом в загальному балансі нашої держави, який становить близько 15-20 мільйонів кубів газу», – зазначив міністр.

Ігор Насалик нагадав, що у четвер це питання розглядалося також на засіданні РНБО. Також вчора відбулося засідання кризового штабу, за результатами якого було введено Національний план дій, який вступає в силу з сьогоднішнього дня.

За словами Ігоря Насалика, Національний план дій передбачає: «По-перше, переведення генеруючих компаній з газу на мазут, що дасть економити порядку 15-20 мільярдів кубів газу на добу. По-друге, ми доручили повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах терміном до 6 березня. При цьому доручено переглянути, щоб температурний режим в цих закладах був в мінімально допустимих нормах».

Міністр додав: «І третя позиція. Ми звернулися до виробничих об’єктів, щоб переглянули план дій з умовою економії газових ресурсів. Проблематика є до 5-6 березня, далі ми будемо працювати згідно балансу. Але план дій, який передбачений, я думаю, знівелює проблему, і система буде працювати в стандартному режимі».

Про це повідомили сьогодні, 2 березня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Натомість у прес-службі Львівської міськради запевнили в п’ятницю: «Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «У Львові впровадять тимчасові заходи ощадності на заклик НАК «Нафтогаз України», в якому розповіли: «На заклик НАК «Нафтогаз України» у Львові впровадять тимчасові заходи для зменшення споживання газу. Сьогодні, 2 березня, НАК «Нафтогаз України» оприлюднила звернення до українців протягом наступних трьох-чотирьох днів зменшити споживання газу з метою зменшити можливі наслідки енергетичного шантажу з боку Росії».

«Подачу тепла до навчальних закладів міста буде переведено в ощадливий режим. При цьому у приміщеннях буде забезпечено температуру необхідну для нормального і комфортного проходження навчального процесу. Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть», – поінформували також у міськраді.

«Станом на сьогодні місто Львів працює у звичному режимі – опалення подається до усіх споживачів теплопостачальних підприємств: населення, школи, садочки, лікарні, поліклініки тощо. На вихідні дні у навчальних закладах буде підтримуватися мінімальна температура, яка дозволяє працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів. У Львівській міській раді також закликали власників індивідуальних газових котлів зменшити споживання газу протягом наступних чотирьох днів з метою економії», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів