Роутер для квартири: на що звернути увагу під час вибору

11:27 26 серпня 2022 р.

Фото до новини

Ідеальний Wi-Fi маршрутизатор для звичайної міської квартири — модель середньоцінового діапазону від таких брендів, як TP-Link, MikroTik, Asus, Ruijie Reyee, TotoLink, Keenetic.

Купівля роутера — це складне випробування, оскільки є багато технічних моментів, які варто взяти до уваги.

Квадратура приміщення

Обираючи Wi-Fi роутер для квартири, необхідно враховувати головну особливість багатоквартирних будинків — перевантаженість мережі та безліч перешкод. Тому, навіть якщо ви живете в невеличкій студії на самоті, одночастотного маршрутизатора для дому вам не вистачить.

Для квартир площею до 80 квадратних метрів, де проживає декілька осіб, вистачить двочастотного роутера. Для квартир з більшою площею знадобиться не просто вай-фай роутер, а спеціальна Wi-Fi Mesh система, що складається з Wi-Fi маршрутизаторів та адаптерів.

Технічні характеристики роутера

Окрім загальної площі приміщення, необхідно оцінити технічні характеристики девайса, зокрема:

  1. Тип WAN-порту. Їх існує три: Ethernet, ADSL модем та 3G/4G. Ця характеристика, зазвичай, зазначається на коробці.
  2. Швидкість Wi-Fi сигналу. Більшість роутерів підтримують стандарт 802.11n, здатний забезпечити швидкість до 600 Мбіт/с. Також існує стандарт 802.11ac, який підтримує швидкість 1300+ Мбіт/с, але вартість роутерів такого типу вища за середню.
  3. Частота роботи Wi-Fi. Переважно роутери підтримують дві частоти: 2.4 ГГц й 5 ГГц. Але зараз діапазон 2.4 ГГц переповнений, тому сигнал може страждати. Діапазон 5 ГГц більш вільний, тому здатен забезпечити швидший Інтернет.
  4. Потужність та радіус дії. Реальний радіус дії можна дізнатись лише на практиці, адже на нього впливають тип та товщина стін, наявність бетонних конструкцій тощо.

Але є декілька факторів, які допоможуть приблизно порахувати реальну потужність:

  • Кількість антен. Роутери з двома-трьома антенами здатні посилити сигнал та збільшити радіус дії роутера.
  • Потужність антен. Бажано обирати маршрутизатори з потужністю антен від 5dBi.

Домашній роутер у Львові

Виробники роутерів Wi-Fi

Під час вибору вай-фай роутера не варто орієнтуватись на найбюджетніші моделі, адже роутер — це пристрій для довготривалого користування, який має підтримувати актуальні технології. Ідеальний Wi-Fi маршрутизатор для звичайної міської квартири — модель середньоцінового діапазону від таких брендів, як TP-Link, MikroTik, Asus, Ruijie Reyee, TotoLink, Keenetic.

Налаштування вай-фай роутера

Недостатньо лише обрати та замовити роутер у Львові, його ще й необхідно налаштувати. Якщо ви не «товаришуєте» з технікою, це може стати справжнім викликом. У такому випадку радимо скористатись допомогою та звернутись в Астра Сервіс. Це спеціалізований сервіс комп’ютерної допомоги, який подбає про надійну роботу ваших пристроїв. Астра Сервіс пропонує не тільки налаштування, а й сканування чи удосконалення роботи ваших девайсів.

Додатково Астра SHOP пропонує клієнтам скористатись доставкою. Спеціаліст магазину не тільки доставить товар, а й одразу здійснить усі необхідні налаштування.

Де придбати у Львові

Інтернет-магазин електроніки Астра SHOP пропонує покупцям широкий вибір різноманітного мережевого обладнання. Окрім роутерів, тут представлені:

  • медіаплеєри;
  • пульти дистанційного керування;
  • домофони;
  • АКБ та батарейки;
  • системи безпеки та охорони;
  • клавіатури та миші;
  • відеокамери.

Під час оформлення замовлення ви можете додатково обрати розширену гарантію та поспілкуватись з представником магазину, який повідомить вам ціну доставки у Львові та Винниках. Для охочих забрати товар власноруч Acтра SHOP пропонує самовивіз у Львові.

м. Львів, вул. Литвиненка, 3 та вул. Скляна, 11А

+380 (63) 446 0062

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів