Прикордонники освоюють французькі гелікоптери

13:15 6 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

У Франції триває навчання авіаційного персоналу Держприкордонслужби, який незабаром використовуватиме нову авіаційну техніку в охороні державного кордону.

Про це повідомили в п’ятницю, 6 грудня, в Держприкордонслужбі, де також розповіли, що в центрі підготовки «Airbus» проходять навчання авіоніки, які обслуговуватимуть авіаційне та радіоелектронне обладнання легких патрульних гвинтокрилів Н125. Днями до Франції на підготовку також вирушили пілоти, а в листопаді навчання вже пройшли механіки.

Міжурядова угода України і Франції передбачає для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 нових гвинтокрилів. З них, в рамках домовленостей між МВС та «Аirbus Нelicopters», Державна прикордонна служба має отримати 24 вертольоти.

Надходження двох одиниць літальних апаратів очікується до кінця цього року. патрульна версія вертольотів Н125 буде оснащена сучасним пілотажно-навігаційним та спеціальним обладнанням. Навчання та підготовка українських прикордонників є однією з умов міждержавного контракту.

Як інформував «Щоденний Львів», прикордонники отримали квадрокоптери з камерами й теплові зорами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів