Один обід на шість тисяч дітей готують на двох кухнях у Городку (відео)

21:01 30 березня 2024 р.

Фото до новини

Школяр у далекому населеному пункті громади їсть те, що й дитина в місті.

Про це DailyLviv.com розповів керівник гуманітарного управління Городоцької міської ради Ігор Яскевич.

За словами Ігоря Яскевича, у двох школах – №5 у Городку і у Братковицькій – створили дві опорні кухні. Їх оснастили сучасним енергоощадним, високопродуктивним обладнанням. Це – теплові, електромеханічні і холодильні агрегати – надала школам компанія «Фаст Кейтеринг», яка і стала бізнес-партнером Городоцької громади. Вона ж і готує страви на основі чотиритижневого меню відповідно до вимог постанови Уряду №305 від 24 березня 2021 року. Ця ж фірма відповідає за довіз сніданків та обідів до шкіл.

Керівник гуманітарного управління пояснив, що раніше обіди не могли готувати одночасно в таких обсягах. Поки смажили останню котлету, перші уже буди холодними, Нове обладнання, наприклад, дозволяє готувати одночасно на парі по 100 котлет.

Читайте також: ООН доплачуватиме за харчування у школах Львівщини

Завдяки цьому гарячим харчуванням синхронно забезпечують 20 закладів загальної середньої освіти й 11 дошкільних відділень.

"Усі школярі нашої громади перебувають в однакових умовах: чи йдеться про школу у Городку, чи про школу у найвіддаленішому селі, усі вони отримують якісне гаряче харчування",- наголосив Ігор Яскевич.

Керівник гуманітарного управління Городоцької міської ради Ігор Яскевич повідомив, що вартість шкільного харчування у громаді становить: 50 грн – 1-4 класи, 55 грн – 5-11 класи і 75 грн – це дворазове харчування у садочках. Понад 1200 дітей з майже 6 тисяч – це діти пільгових категорій, які отримують безоплатне харчування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів