«Наукові пікніки» відбудуться на найбільшій площі Львова

16:05 26 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

29 вересня з 12.00 до 17.00 на площі перед «Центром Довженка» на проспекті Червоної Калини, 81 у Львові відбудеться фестиваль «Наукові пікніки».

Про це повідомили в четвер, 26 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Фестиваль «Наукові пікніки» відбудеться з метою формування креативного підходу до вивчення природничих наук,  Відтак, містян запрошують долучитись до хімічних експериментів та наукових дослідів і дослідження мікроорганізмів.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Ми всіх люб’язно запрошуємо на площу перед Центром Довженка – найбільшу площу, яка є в місті. Закликаємо батьків брати своїх дітей і йти дивитися на різні експерименти, які будуть відбуватися у напрямі хімії, біології та фізики. Загалом на території площі у нас буде понад 12 різних цікавих секцій». Програма фестивалю, інспірована концепцією «Міфи vs Наука», передбачатиме три «блоки – виставку учасників фестивалю із проведенням експериментів і дослідів; пізнавальні лекції; «Науково-ностальгічну вечірку», – поінформували також у міськраді.

Координаторка проекту «Lviv Open Lab» Олена Павлюк зазначила: «Наші «Наукові пікніки» будуть цікаві для всіх – від двох до 102 років. У нас буде безліч цікавих дослідів й експериментів. Темою фестивалю стане одвічна боротьба вигадок та доказів – «Міфи vs Наука», і на наших відвідувачів чекатиме надзвичайно міфічне шоу». Учні, вчителі, викладачі та студенти матимуть змогу побачити екзотичних тварин, наномолекулярне морозиво, різноманітні роботи, кристали й навіть алмази.

«Відвідувачі зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах – з айкідо від Академії Айкібудзюцу, з надання першої допомоги, зі створення абетки та каліграфії від Академії друкарства, буде також можливість створити свій шедевр на графічному планшеті. Окрім того, діти матимуть нагоду відчути себе пожежником зі справжніми рятувальниками та в пожежній машині», – поінформувала також Олена Павлюк.

Директорка ЛКП Центр Довженка відзначила: «Для нашого Центру Довженка звичайно важливими є не лише культурні події, а й, першочергово, розвиток дитини. Уже не вперше ми проводимо різні розвиваючі та наукові заходи для дітей. Так, нам приємно, що вже вдруге у нашому Центрі відбуватиметься лекція відомої біологині, ведучої радіоблогу «ФізКультура» Дарії Озерної. Це чудово, коли діти можуть одразу обрати собі професію і ще з дитинства визначити те, що є для них справді цікавим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів