На потреби освіти Львівщини спрямували понад 19 мільйонів гривень

10:28 6 вересня 2016 р.

На придбання підручників для учнів четвертих і сьомихх класів скерували з обласного бюджету понад 4,5 млн. гривень.

Станом на кінець серпня на реалізацію заходів Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки скерували з обласного бюджету понад 19 мільйонів гривень. Загалом у скарбниці на виконання заходів цієї Програми цьогоріч передбачили майже 86 мільйонів гривень. 

Зокрема міські, районні бюджети та скарбниці об'єднаних територіальних громад отримали субвенційні кошти для облаштування опорних шкіл області сучасною матеріально-технічною базою – близько 11,5 млн. гривень. Своєю чергою, на придбання спортивного обладнання та інвентаря для навчальних закладів області скеровано три мільйони гривень.

Натомість на придбання підручників для учнів четвертих і сьомихх класів спрямовано понад 4,5 млн. гривень. Передбачили в обласному бюджеті і близько 64 мільйони гривень на закупівлю шкільних автобусів та один мільйон гривень – на модернізацію комп'ютерної бази навчальних закладів.

Ще одним напрямком розвитку освіти Львівщини стане підтримка молодих вчених та відомих фахівців і заохочення студентів. З бюджету Львівщини скерують один мільйон гривень на виплати премій молодим та відомим вченим з нагоди Всесвітнього дня науки та 800 тисяч гривень – на вручення премій студентам вищих навчальних закладів з нагоди Дня студента.

Про це повідомили сьогодні, 6 вересня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів